Evenimentul Zilei > Actualitate > Faye Dunaway, o actrita cu experienta

Faye Dunaway, o actrita cu experienta

Actrita nascuta pe 14 ianuarie 1941 in Florida a ramas in memoria cinefililor mai ales datorita intruchiparii celebrului personaj Bonnie Parker din productia „Bonnie and Clyde”, in care l-a avut ca partener pe Warren Beatty.

A avut ocazia sa-l aiba ca mentor pe cunoscutul regizor Elia Kazan in timp ce studia arta dramatica la Lincoln Center Repertory Company. Pana sa fie distribuita in drama celor doi gangsteri notorii, Faye Dunaway mai jucase in doua filme: „Hurry Snowdown” si „The Happening”. „Bonnie and Clyde” s-a bucurat de succes enorm si este privita ca una dintre capodoperele industriei cinematografice.

A acceptat sa joace in „The Thomas Crown Affair”, un alt succes al vremii, insa urmatoarele doua proiecte, „Amanti” si „The Arrangement”, nu au fost la fel de reusite. Numele Faye Dunaway s-a impus in elita hollywoodiana, chiar daca a inregistrat si esecuri,. Anul 1976 ii aduce mult-ravnitul premiu, pentru rolul interpretat in comedia neagra „Network”, regizata de Sidney Lumet.

DEZVALUIRI

Adoptia fiului, secret bine pastrat

> A fost maritata de doua ori: primul mariaj, cel cu Peter Wolf, a durat cinci ani, iar cel de-al doilea, cu fotograful britanic Terry O’Neill, a durat doar trei ani.

> Faye si Terry au adoptat un baiat, Liam O’Neill, nascut in 1980. Chiar daca actrita a sustinut intotdeauna ca este mama naturala a baiatului, fostul sot a dezvaluit secretul adoptiei in 2003.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: