Un responsabil aeroportuar din Dubai susţine că scannerele corporale sunt împotriva Islamului şi încalcă dreptul la intimitate, dar şi libertăţile pasagerilor.
"Măsurile noastre de securiate se bazează pe norme internaţionale şi nu vor fi, pentru moment, mari schimbări în materie de securitate", a declarat Ben Thani, responsabil cu securitatea pe un aeroport din Dubai. 
Potrivit presei locale, pe aeroporturile din Dubai vor fi totuşi amplasate camere de indensificare facială, în locul scannerelor corporale.
Despre scannere corporale, după atentatul eşuat de Crăciun
Decizia de a introduce scannere corporale pe aeroporturile americane a fost luată după atentatul eşuat chiar din ziua de Crăciun. Atunci, un tânăr nigerian Umar Farouk Abdulmuttalab a reuşit să treacă de controale şi să urce cu explozibil în avionul Amsterdam-Detroit. Din fericire, atacul a fost evitat.
Mai multe ţări europene, printre care Franţa, Marea Britanie, Olanda au testat deja această tehnologie. În teste este şi pe aeroporturile din Japonia şi Coreea de Sud.
Măsura este însă contestată de organizaţiile şi mişcările islamice care vorbesc despre o încălcare a intimităţii persoanelor.