Familia regală spaniolă şi-a redus salariile cu 7,1%

Familia regală spaniolă şi-a redus salariile cu 7,1%

Regele Spaniei, Juan Carlos, şi familia sa îşi vor reduce salariile, după măsura contestată, luată recent de guvern, privind tăieri de salarii în sectorul bugetar, a anuţat Casa Regală.

Regele va pierde 20.900 de euro din salariul său, din cei 292.000 de euro pe an, o reducere cu 7,1%. În total, bugetul regal de 8,3 milioane de euro va fi redus cu 100.000 de euro în 2012.

Angajaţii din sectorul bugetar au fost extrem de nemulţumiţi, săptămâna trecută, când guvernul de la Madrid a anunţat că le elimină primele de Crăciun şi de vacanţă - câte un salariu în plus - ceea ce însemna, practic, o reducere de circa 7% pe an.

Poliţiştii şi pompierii se află printre cei care au ieşit în stradă în ultimele zile pentru a denunţa reducerile, ultima dintre măsurile de austeritate luate de guvern, pentru a depăşi criza financiară. Reputaţia regelui a avut de suferit, în luna aprilie, când s-a aflat că a fost la vânătoare în Botswana, într-o perioadă în care unul din patru spanioli este şomer. Fiul şi moştenitorul său, Prinţul Filip, va pierde circa 10.450 de euro din salariu, tot aproximativ 7,1%, astfel că salariul său va ajunge la 131.000 de euro pe an.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gestul familiei regale a fost întâmpinat cu sentimente contradictorii pe siteuri şi pe reţelele sociale, unii comentând că "acum familia regală o va duce foarte greu şi va trebui să facă sacrificii pentru a supravieţui".