Faithless: "În România, muzica electronică este foarte apreciată"

Faithless: "În România, muzica electronică este foarte apreciată"

Trupa britanică promite că va deschide Ciuc Summer Fest cu un show în care va include piese de pe toate cele şase albume şi, bineînţeles, câteva surprize, aşa cum şi-a obişnuit deja fanii.

Ciuc Summer Fest, care va avea loc în perioada 16-18 iulie, în cadrul complexului Zone Arena, din Bucureşti, va aduce în Capitală atât trupe româneşti, cât şi artişti străini.

Capetele de afiş ale unui "întreg sfârşit de săptămână de petreceri" sunt Faithless, Pink Martini şi Gary Moore, pe scena festivalului urmând a urca şi Şuie Paparude, Urma, Viţa de Vie, Sensor, Discoballs, L’Orchestre de Roche, Kumm, Brum Conspiracy, Les Elephants Bizarres, E.M.I.L, The MOOoD şi The Mono Jacks.

Startul festivalului va fi asigurat de trupa Faithless, alături de trupele româneşti Şuie Paparude, Sensor, Discoballs şi L’Orchestre de Roche, iar în următoarele două zile de petrecere scena va fi ocupată de Pink Martini, respectiv Gary Moore. Serile se vor încheia cu petrecerile "mute", Silent Disco, ce vor fi animate de muzica DJ-ilor rezidenţi DJ No şi DJ OD.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bilete mai scumpe în festival

Biletele, disponibile în toate categoriile şi pentru toată durata festivalului - respectiv 90 de lei pentru Gazon B, 160 de lei pentru Gazon A (în urma suplimentării celor două categorii) şi 220 de lei pentru Tribuna VIP - pot fi achiziţionate la acest preţ de pe site-ul www.myticket.ro şi din reţeaua magazinelor Diverta.

În zilele de festival, biletele vor fi disponibile la casele de bilete plasate la intrarea în zona de festival, în incinta complexului Zone Arena, la preţurile de 110 lei, 180 lei şi 240 lei.

Piese noi în concert

Membrii trupei Faithless, care vor deschide festivalul, au povestit, pentru "Evenimentului zilei", despre mesajul primei piese, "Not Going Home", de pe cel mai recent material discografic al lor, "Dance", despre ce va vedea publicul pe scenă şi au precizat ce îi convinge să revină de fiecare dată în România.

Albumul "The Dance" a fost lansat în luna mai a acestui an, la propria casă de discuri a trupei, Nates Tunes, şi a ocupat, mai multe săptămâni la rând, primul loc în topurile britanice. "Not Going Home" şi "Tweak You Nipple" sunt primele două piese extrase de pe noul album, care vor fi auzite şi la festivalul de pe 16-18 iulie.

PROMISIUNI PENTRU CONCERTUL DE LA BUCUREŞTI

Un amestec de piese noi şi vechi

EVZ: V-aţi promovat noul album într-un mod inedit. Şase taxiuri "îmbrăcate" cu numele vostru au făcut turul Londrei. De unde ideea acestui tip de promovare? Sister Bliss: Nu a fost ideea noastră, ci a persoanelor care se ocupă de promovarea muzicii noastre. S-a legat, cumva, cu videoclipul piesei "Not Going Home". A fost o idee amuzantă, care a oferit trupei o vizibilitate şi o putere mai mare de promovare în acea săptămână, cât a durat întreaga poveste.

Spune-mi câteva cuvinte despre prima piesă de pe album. Ce vreţi să transmiteţi prin ea? Piesa este despre determinare, despre ideea de a fi atât de determinat încât să poţi aduce buna dispoziţie, să poţi transmite «vibe»-ul oamenilor de la o petrecere în loc să stai şi să aştepţi «să vină petrecerea la tine». Cred că acest lucru este şi un bun motto în viaţă.

Ce vom vedea pe scenă în concertul de la Bucureşti? Vor fi opt muzicieni care fac parte dintr-o trupă. Ei vor fi "responsabili" de partea live a concertului, împreună cu noi, evident. Vom cânta melodii de pe fiecare dintre cele şase albume pe care le-am lansat până acum. Le vom cânta cu pasiune şi la intensitate maximă. Va fi un amestec de cântece vechi şi noi.

Ce surprize le-aţi pregătit celor ce vor veni la concert? Asta nu vă pot dezvălui. Vă daţi seama că în felul ăsta nu ar mai fi o surpriză. Va trebui să aşteptaţi şi veţi vedea. Oricum, surprize vor fi. Trupa Faithless nu este la prima vizită în România. Ce vă convinge să reveniţi de fiecare dată? Probabil că este vorba despre dragostea şi aprecierea fanilor români. Este atât de copleşitoare încât, de fiecare dată, ne simţim onoraţi să cântăm pentru ei. În acelaşi timp, în România există un număr important de oameni care apreciază foarte mult muzica electronică.

"Aprecierea fanilor români este atât de copleşitoare încât, de fiecare dată, ne simţim onoraţi să cântăm pentru ei.“, SISTER BLISS DJ, membră a trupei Faithless