Facturi mai mici la încălzire cu panouri radiante

Facturi mai mici la încălzire cu panouri radiante

Panourile de încălzire cu unde electromagnetice sunt mult mai ieftine decât centralele pe gaz şi ocupă puţin spaţiu. Preţul de achiziţie variază între 140 şi 550 de euro pentru un panou.

Diminuarea subvenţiilor pentru căldură măreşte dramatic factura la încălzire. Pentru cei în căutare de alternative, pe lângă centrala pe gaze, pe piaţă a mai apărut o ofertă: panourile radiante cu infraroşii. Preţul unui panou poate varia de la 140 de euro până la 550 de euro, în funcţie de model şi de mărime.

Spre deosebire de curentul de aer cald, căldura dată de panouri prin unde păstrează pereţii calzi, uscaţi şi lipsiţi de mucegai, afirmă susţinătorii acestei soluţii de încălzire.

"Nu am igrasie în casă, ci o căldură plăcută"

"Am apelat la încălzirea cu panouri radiante pentru că renunţasem la termoficarea prin CET. Am luat în calcul şi centrala pe gaz, dar aveam nevoie de aprobări şi semnături de la mai mulţi vecini, iar costurile erau foarte mari. În plus, am vecini care şi-au pus centrală şi au igrasie. După ce mi-am pus aceste panouri, nu am igrasie şi în casă se simte un altfel de căldură, o căldură plăcută", povesteşte Rodica Borcoman din Brăila, care şi-a montat panouri radiante în casă în urmă cu un an.

Factura la încălzire se reduce la jumătate

"Prin încălzire cu unde termice, căldura furnizată se produce pe loc şi se distribuie în mod permanent şi uniform în cameră", detaliază Vali Chirică, reprezentant al firmei Dacrom Trading din Braşov.

Panourile pot fi amplasate convenţional în spaţiile existente pentru încălzire (sub fereastră, la jumătatea înălţimii camerei), ca elemente decorative de perete sau pe tavan. Sistemele de încălzire sunt plate (48 mm) şi construite în aşa fel încât să economisească spaţiu. Reducerea costurilor cu încălzirea se realizează datorită consumului mic de energie. "Costul curentului electric pentru încălzirea unui apartament de două camere se ridică în medie la doar 150-200 lei pe lună, asta însemnând că factura de încălzire este cu până la 50% mai mică", spune Laurenţiu Primo, reprezentantul în România al firmei Coreene Sunjoy, producător de panouri radiante cu infraroşii.

Noul sistem de încălzire este rapid, nu face zgomot şi nu are pierderi de căldură (conductă sau coş de fum).

"Costul curentului electric pentru încălzirea unui apartament de două camere cu panouri radiante se ridică în medie la 150-200 lei pe lună. Asta însemnă că factura de încălzire este cu până la 50% mai mică.", LAURENŢIU PRIMO, reprezentant firmă producătoare de panouri cu infraroşii

EFECTE Elimină fumul şi reglează tensiunea arterială

Pe lângă radiaţia cu infraroşii care are funcţia de încălzire, panourile radiante emit ioni negativi şi nanosilver, radiaţii cu efect terapeutic dovedit ştiinţific.

"Pe lângă sterilizare, eliminarea mirosurilor neplăcute, a igrasiei şi a fumului, panourile radiante echilibrează tensiunea arterială şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Camerele în care există aceste panouri sunt practic sterilizate, eliminând în procent de 99% viruşi, microbi, bacterii", susţine Laurenţiu Primo, reprezentantul în România al firmei Coreene Sunjoy, producător de panouri radiante cu infraroşii.

Ne puteți urmări și pe Google News