Evenimentul Zilei > Social > Faceți cunoștință cu viermele-robot chinezesc, care va fi introdus în corpul uman
Faceți cunoștință cu viermele-robot chinezesc, care va fi introdus în corpul uman

Faceți cunoștință cu viermele-robot chinezesc, care va fi introdus în corpul uman

The South China Morning Post anunță că oamenii de știință din Shenzhen au dezvoltat un vierme-robot mic, care poate intra în corpul uman. Acesta poate avansa de-a lungul vaselor de sânge până la neuroni.

Acești roboți sunt alimentați de un generator extern de câmp magnetic, care folosesc radiații infraroșii pentru a ajuta la reducerea dimensiunii viermilor atunci când trebuie să se strecoare prin cele mai înguste locuri din corpul uman.

Scopul acestor creaturi

În ceea ce privește cauza nobilă, Xu Tiantian – om de știință, șef al proiectului de la Institutul de Tehnologie Avansată din Shenzhen, Academia Chineză de Științe – spune că viermii robotici vor permite medicilor să livreze medicamente direct la tumoarea pacientului, apoi viermii vor fi scoşi din corp după ce operațiunea este finalizată.

„Scopul nostru nu este să dezvoltăm o armă biologică”

Conform unei legende despre magia neagră din sudul Chinei, cunoscută sub numele de Gu,  era o creatură mică similară cu un vierme care putea fi cultivată și folosită pentru a controla mintea unei persoane.  Iar acum, ce să vezi?  O echipă de cercetători din Shenzhen au creat un vierme-robot care ar putea intra în corpul uman, să se deplaseze de-a lungul vaselor de sânge și să se conecteze la neuroni. „Într-un fel este similar cu Gu”, a spus Xu Tiantian. „Dar scopul nostru nu este dezvoltarea unei arme biologice. Este invers”.

Viermii robotici de 1 mm cu 3 mm nu sunt alimentați de cipuri sau baterii, ci de un generator extern de câmp magnetic. Viermii sunt capabil să își schimbe culoarea în diferite medii, deoarece sunt realizaţi dintr-un material sensibil la temperatură, iar videoclipul arată că atunci când sunt puşi într-o cană cu apă la temperatura camerei, aceştia devin aproape invizibili, potrivit celor relatate de scmp.

Un videoclip din echipă a arătat roboților care efectuează o serie de manevre. Foto: Fișă
Viermii robot sunt controlați prin semnale electromagnetice. Foto: Fișă