Facebook introduce noi opţiuni de identitate: ”transsexual” și ”intersexual”

Facebook introduce noi opţiuni de identitate: ”transsexual” și ”intersexual”

Abonaţii anglofoni Facebook nu vor mai fi limitați doar de termenii ”bărbat” sau ”femeie” la informațiile personale de la câmpul ”Despre” , la reţeaua socială online fiind adăugate noi opţiuni ca ”transsexual” și ”intersexual”.

Potrivit Agerpres, în afară de gen, abonaţii vor avea de asemenea posibilitatea de a-şi alege pronumele personal pentru a fi interpelaţi în postări.

”Chiar dacă pentru mulţi aceste modificări nu contează prea mult, pentru cei care au suferit este ceva important”, scrie Facebook într-o postare pe pagina sa Diversity, notează AFP.

”Noi vedem aceste evoluţii ca o modalitate suplimentară de a face din Facebook un loc unde oamenii îşi pot exprima în mod liber identitatea”, adaugă reţeaua socială.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a crea aceste noi opţiuni, Facebook a colaborat cu asociaţii de apărare a drepturilor lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi transsexualilor. Pentru moment, opţiunile sunt disponibile numai pentru utilizatorii care folosesc reţeaua în engleza americană, dar reprezentanții Facebook intenţionează să le extindă la alte regiuni în viitor. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum a eșuat Traian Băsescu în încercarea de a redeveni Președintele României
  • Un psihiatru acuză: medicul Beliș minte în cazul morții Aurei Ion: ”O palmă dată mișelește propriei profesii”
  • Durul penal al României, Sorin Ovidiu Vîntu, a ajuns doar „o jigodie” pentru „boxerul” Rudel
TOP 3 ARTICOLE POPULARE:
  • Sora Aurei Ion este REVOLTATĂ: Să arătăm românilor ce se întâmplă!
  • Cele mai PENIBILE şi AMUZANTE poze de Sfântul Valentin. Cupluri în ipostaze de tot râsul| GALERIE FOTO
  • „Nici o MUIERE nu a scăpat NEATINSĂ de aici”. Locul unde ROMÂNII se APRIND şi fac DRAGOSTE până mai pot şi mai pot / GALERIE FOTOşi VIDEO