Extremistul maghiar Csibi Barna recidivează

Extremistul maghiar Csibi Barna recidivează

Extremistul maghiar Csibi Barna a postat pe blogul personal un mesaj ironic la adresa lui Avram Iancu, după ce, în luna martie, l-a spânzurat simbolic în cadrul unei acţiuni “cultural educative", organizate în oraşul Miercurea Ciuc.

După incidentul de la Miercurea Ciuc, Csibi Barna, care era angajat la Direcţia Finanţelor Publice Harghita, a fost mutat disciplinar pentru şase luni la Abrud şi apoi Bucureşti, unde a refuzat să se prezinte şi şi-a dat demisia. Pe blogul său, Barna are postat şi în prezent un mesaj ironic despre ceea ce s-a întâmplat în cadrul manifestării "cultural-educative" de la Miercurea Ciuc. "În nemernicia mea, ca un câine turbat, mi-am bătut joc de eroul Revoluţiei paşoptiste Avram Iancu. Ştiu că voi plăti scump pentru faptele mele. Nu merit să fiu răbdat de pământul românesc din Harghita", a scris Barna pe blogul personal.

Csibi Barna l-a reclamat pe un procuror militar clujean

De altfel, Avram Iancu nu este singura "victimă" a lui Csibi Barna. Şeful Parchetului Militar Cluj, procurorul şef Viorel Siserman, este anchetat disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii, fiind acuzat de Barna că a avut faţă de el o atitudine sfidătoare. Supărarea extremistului ungur porneşte de la faptul că, pe 1 decembrie 2010, a fost reţinut de jandarmi şi amendat pentru faptul că a afişat însemne cu caracter nazist şi şovin. La câteva zile după incident, Barna a depus la Procuratura Militară Cluj o plângere penală împotriva jandarmilor care l-au împiedicat să desfăşoare steaguri cu Ungaria Mare şi să strige lozinci împotriva românilor şi a României. Procurorul militar Viorel Siserman spune că după ce i-a găsit nevinovaţi pe jandarmii care au participat la acţiunea de reţinere a lui Csibi Barna, care nici măcar nu au folosit forţa, a avut o discuţie cu extremistul ungur. “Mi-a zis ca statuia Sfântului Gheorghe care ucide balaurul se află, în original, la Cluj-Napoca, iar eu i-am răspuns că acest lucru nu este adevărat şi că originalul se află la Praga. Asta a fost singura discuţie despre care se susţine că i-ar fi lezat onoarea. Este o acţiune disciplinară şi aştept şi eu verdictul", a declarat procurorul militar Viorel Siserman.

Ne puteți urmări și pe Google News

CITIŢI ŞI:

  • Csibi Barna, la Zilele oraşului Sfântu Gheorghe cu materiale iredentiste
  • Extremistul Csibi Barna: "Vreau un stat nou - Ţinutul Secuiesc"
  • Extremistul Csibi Barna, dat afară din ANAF