Explicaţia contradictorie a ministrului Finanţelor pentru minimul leului de astăzi

Explicaţia contradictorie a ministrului Finanţelor pentru minimul leului de astăzi

Deşi leul s-a depreciat astăzi până la un nivel record în raport cu euro pe fondul crizei politice din România, ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, explică scăderea prin criza din Uniunea Europeană.

Euro a fost cotat, astăzi, de BNR, la un curs de 4,4715 lei, nivel record. Dealerii de pe piaţa interbancară au declarat, pentru EVZ, că neîncrederea investitorilor generată de criza politică este cea care destabilizează cursul leului.

Întrebat de ziarişti cum comentează deprecierea de astăzi a monedei locale, minstrul Finanţelor, Florin Georgescu, a declarat că "instituţiile financiare internaţionale, dar şi agenţiile de rating analizează perspectivele unei ţări atât prin prisma a ceea ce se întâmplă în plan economic intern, cât şi în context regional, inclusiv eruopean".

Criza la nivelul Europei prezintă unele riscuri pentru ţara noastră şi pentru ţările din jur, a mai precizat şeful Finanţelor. Potrivit acestuia, semnalele negative din Europa se transmit în România în special prin reducerea exporturilor ţării noastre, în condiţiile în care statele din UE practică o politică de reducere a deficitului public.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Ne aflăm în grafic pentru deficitul bugetar şi refinanţarea datoriei publice scadente. Avem un buffer care să acopere deficitul bugetar pe trei-patru luni de zile", a precizat ministrul, pentru a calma spiritele.

CITIŢI ŞI:

  • MINIM ISTORIC pentru leu! Moneda, ÎN PICAJ din cauza scandalului politic: 4,4715 lei/euro