Editura Evenimentul si Capital

EXPERIMENTUL Vrancea. Liceeni îndemnați să gândească transsexual

Autor: | | 5 Comentarii | 9084 Vizualizari

Într-o conferință despre drepturile femeii, elevii de liceu din Focșani au primit în luna martie lecții și îndemnuri legate de schimbarea sexului, potrivit unor parlamentari care s-au plâns Guvernului.

Senatorul PSD Titus Corlățean, fost ministru al Justiției, le-a trimis premierului Viorica Dăncilă, ministrului Educației, Valentin Popa, și ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, câte o interpelare în care cere explicații pentru conferința din Vrancea. „Apreciez că ne confruntăm cu o situație gravă de influențare a poziționării față de propria identitate, în plin proces de formare a concepției despre viață, la o vârstă vulnerabilă la acest tip de mesaje, cu alte cuvinte, asistăm la o încercare de ștergere a unor diferențe naturale de gen. Toate acestea, fără informarea corectă prealabilă și fără acordul părinților”, a scris senatorul Guvernului. Deputații Luminița Jivan (PSD), Florica Cherecheș (PNL) și Dumitru Mihăilescul (PNL) s-au plâns și ei la minister pe aceeași temă.

Iată ce spun aceștia că s-a întâmplat:

„În baza unui protocol încheiat de Ambasada SUA și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, în data de 24 februarie 2018, la Focșani, a avut loc o conferință „Women Talk”. Anunțat inițial ca o dezbatere privind discriminarea femeilor și violența la care acestea sunt supuse de către parteneri, acest eveniment a fost, de fapt, destinat promovării ideologiei „Transgender/LGBT”. Grupul-țintă al acestui eveniment a fost constituit din elevi de liceu din municipiul Focșani aduși de cadre didactice, iar promotorii acestuia, reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale de promovare „transgender” (...) În cadrul discuțiilor purtate, persoana transgender care le-a vorbit elevilor a afirmat, potrivit unor surse deschise: „Identitatea de gen și orientarea sexuală sunt două lucruri diferite, care se pot combina în orice fel posibil. Eu acum mă identific ca un bărbat trans. Hetero, sacro, romantic și pan-sexual, nu mă întreba ce înseamnă, vreau să vă faceți voi exercițiile!„”, a scris fostul ministru Corlățean.

„De asemenea, aceasta a mai precizat: „Cred că este extraordinar de recompensator să facem exercițiul să gândim dincolo de binaritatea masculin-feminin, pentru că fiecare avem în noi, fie că e 0,1%, fie că e 70-80%, din genul pe care îl/se consideră celălalt; și la fel de bine, și la fel de valabil, sunt acele identități care se numesc non-binare, care nu aparțin nici genului masculin, nici genului feminin, s-ar putea să aparțină amândurora în proporții diferite și variabile sau niciunele„”, a mai relatat Corlățean.

Ministerul se spală pe mâini

Ministerul Educației a răspuns nu doar că nu a avut nicio implicare în organizarea conferinței, ba chiar a încercat să facă tot ce a putut să o oprească. Potrivit ministerului, la departamentul proiecte și activități educaționale al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea a fost depus pe 31.01.2018 un proiect de colaborare cu Consiliile Americane pentru Educație Internațională din București, în vederea derulăriii unei activități tip conferință. Potrivit MEN, acțiunea a fost preluată de Consiliul Județean al Elevilor din Vrancea (CJEV) fără consultarea inspectoratului județean cu privire la conținutul conferinței și lectorii invitați. Când a aflat despre ce este vorba, ISJ Vrancea spune că a cerut informarea urgentă a părinților, nu a avizat și nu a susținut evenimentul.

Patru hopuri legislative

Valorile tradiționale și noile ideologii își dispută argumentele pe mai multe fronturi:

● PSD a spus că susține modificarea Constituției în sensul definiției familiei ca fiind formată din „bărbat” și „femeie”, nu între „soți” așa cum este acum, pentru a elimina posibilitatea căsătoriilor între homosexuali. Deși a anunțat că va organiza un miting de susținere a familiei tradiționale, PSD nu a mai făcut manifestația.

ULTIMA ORA! Ce se intampla cu restituirea taxei auto! Vesti proaste pentru milioane de romani

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI