Există bani pentru salarii şi pensii

Există bani pentru salarii şi pensii

Veşti bune pentru pensionari şi bugetari. Statul are bani pentru plata veniturilor acestora.

Asigurarea a fost dată chiar de ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, care a declarat, ieri seară, că nu se va pune problema asigurării plăţilor pentru salariile din sectorul public şi pensii, menţionând că acestea nu vor proveni din sumele destinate investiţiilor.

"În România, nu se va pune problema să discutăm despre neplata salariilor şi a pensiilor. Această plată nu se va face luând bani de la investiţii. Banii de investiţii vor rămâne pentru investiţii", a afirmat Pogea, la RTV.

Ministrul a afirmat că banii primiţi de la Fondul Monetar Internaţional vor conduce la o consolidare a monedei naţionale, în timp ce fondurile de la Comisia Europeană şi împrumuturile accesate de pe piaţa internă vor asigura plata tuturor cheltuielilor statului.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Leul s-a apreciat şi a început să se consolideze. Acesta este rezultatul politicilor BNR şi a acordul încheiat cu FMI şi Comisia Europeană", a spus Pogea.

Premierul Emil Boc a declarat recent că Guvernul s-a confruntat, la sfârşitul lunii aprilie, cu pericolul real de a nu avea posibilitatea să achite salariile şi pensiile, dar momentul a fost depăşit, fiind depuse eforturi ca fondurile să fie asigurate din buget.

CITIŢI ŞI: Propunere: două pensii de stat pentru toate categoriile profesionale

Medicii şi artiştii de operă, pe aceeaşi treaptă de salarizare