Executat cu injecţie letală, după 22 de ani de aşteptare

Executat cu injecţie letală, după 22 de ani de aşteptare

Un deţinut din Texas a fost executat, ieri, prin injecţie letală. Este cel de-al 20-lea caz de execuţie în SUA, de la începutul acestui an. Bărbatul, un afroamerican în vârstă de 42 de ani, a murit la ora locală 18.25 (23.25 GMT).

Acesta a fost arestat şi condamnat la moarte după ce, în 1988, a participat la un jaf armat într-un magazin. În timpul jafului a omorât un gardian şi a furat 7 dolari.

Gayland Bradford, atunci în vârstă de 20 de ani, a fost surprins de camerele de filmat şi a fost găsit vinovat.

După 22 de ani petrecuţi în închisoare, deţinutul a fost, în cele din urmă, executat, la închisoarea din Huntsville, Texas. Statul Texas este printre primele state americane la numărul de executări ale sentinţei cu moartea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anul trecut, avocaţii lui Gayland Bradford au reuşit să suspende execuţia, dar, în cele din urmă, recursul a fost respins de instanţă. Aseară, deţinutul a fost executat cu un anestezic pentru animale.

Următoarea execuţie va avea loc pe 15 iunie. Este vorba despre John Balentine, un deţinut condamnat pentru un triplu asasinat. Execuţia va avea loc tot la închisoarea din Huntsville, anunţă executionwatch.org. Iar la numai o zi distanţă, şi Lee Taylor va avea aceeaşi soartă. Acesta din urmă a omorât din bătaie un cuplu, iar în timp ce se afla în închisoare a omorât un coleg de celulă.