EXCLUSIV STENOGRAME. Iată dovada! De ce minte Victor Ponta? Preşedintele Băsescu i-a propus să fie premier

EXCLUSIV STENOGRAME. Iată dovada! De ce minte Victor Ponta? Preşedintele Băsescu i-a propus să fie premier

"Evenimentul zilei" a intrat în posesia stenogramelor despre care a vorbit aseară preşedintele Traian Băsescu, în emisiunea "La Taifas cu Ion Cristoiu". Acestea reprezintă dovada că şeful statului, la consultările din 6 februarie, le-a propus liderilor USL ca Victor Ponta să preia mandatul de premier.

După declaraţia preşedintelui, liderul PSD a intrat în direct la România TV şi a declarat că Traian Băsescu minte. Aflând de această acuzaţie, Ion Cristoiu l-a anunţat în timpul emisiunii pe Traian Băsescu despre afirmaţia lui Victor Ponta. Ca urmare, şeful statului a anunţat că va face publice stemogramele.

  • "Eu am avut supriza refuzului mandatului de premier de către Victor Ponta, în negocierile din 6 februarie de anul acesta. A fost o ofertă pe care i-am făcut-o la consultările de la Palatul Cotroceni. Victor Ponta n-a răspuns nimic, a răspuns Crin Antonescu în locul său și ăla micu, Daniel Constantin.  Nu a spus nimic opiniei publice pentru că-i era greu să o facă. Cum să spună că a refuzat în condițiile în care cerea anticipate. S-ar putea ca Victor Ponta să aibă ceva pe conștiință, care încă nu poate fi spus public și din cauza asta nu a putut să spună ”da”", a declarat aseară Traian Băsescu, "La Taifas cu Ion Cristoiu".

La scurt timp după declaraţia şefului statului, președintele PSD, Victor Ponta, l-a acuzat pe seful statului că minte când spune că i-a propus funcţia de premier. "Basescu minte! Nu mi-a propus funcţia de premier!", a scris Victor Ponta pe Facebook. "Decizia noastră era anunțată dinainte de consultări, anume că vrem alegeri anticipate și doar dacă câștigam atunci sa facem guvernul", a mai spus liderul PSD.

  • "Minte domnule! Mie nu mi-a propus aşa ceva! Mi-a propus, dar eu nu mai ştiu?  Mi se pare neserios şi iresponsabil să facă astfel de declaraţii un om de care depind destinele românilor. Nu ştiu de ce face preşedintele României astfel de jocuri ieftine. Nu am avut nicio discuţie particulară cu preşedintele. Nu îl băgaţi în seamă pe Traian Băsescu", a declarat Victor Ponta la România TV.
  • "Este o chestiune de responsabilitate. Ei ar fi vrut un guvern provizoriu timp de 5 luni, dar dacă ți se oferă funcția de premier spui nu. Dacă vor nega eu pun la dispoziție înregistrarea audio și stenograma întâlnirii", a precizat Traian Băsescu.

Vă redăm pasajul din stenogramă:

Ne puteți urmări și pe Google News

"DANIEL CONSTANTIN: Eu mă aşteptam ca la începutul discuţiei dumneavoastră să veniţi cu o propunere pentru că până la urmă dumneavoastră ne-aţi invitat la discuţie şi dumneavoastră.... TRAIAN BĂSESCU: Eu v-am făcut o propunere, desemnarea domnului Ponta ca prim-ministru. "DANIEL CONSTANTIN: Am înţeles. O notăm ca o propunere. Mai devreme a fost o sugestie sau mai degrabă.... TRAIAN BĂSESCU: Nu."

STENOGRAMELE CONSULTĂRILOR DE LA COTROCENI DIN 6 FEBRUARIE    CITIŢI ŞI:

  • Victor Ponta: "Băsescu minte, nu mi-a propus funcţia de premier"
  • Gheorghe Flutur: Știam despre propunerea pe care Băsescu urma să i-o facă lui Ponta
  • Daniel Constantin: Președintele a făcut referire la posibilitatea ca Ponta să fie premier
  • Vasile Blaga: Băsescu i-a propus lui Ponta să preia funcția de premier. PDL știa
  • Elena Udrea: Știam despre faptul că președintele îi va propune lui Ponta să fie premier. Ne-a spus cu o seară înainte
  • Ponta: Propunerea lui Băsescu a fost o bășcălie. Cer publicarea consultărilor cu PDL și UDMR
  • Iliescu despre propunerea lui Băsescu: O cacealma
  • Antonescu despre propunerea facută de Băsescu lui Ponta: "Glume de cârciumă"
  • Emil Boc: Știam despre propunerea pe care președintele urma să i-o facă lui Ponta. A fost constituțională