Evenimentul Zilei > Justitie > EXCLUSIV PRINT Pe ce averi a pus ochii ANI. Cum justifică funcționarii banii în plus găsiți asupra lor
EXCLUSIV PRINT Pe ce averi a pus ochii ANI. Cum justifică funcționarii banii în plus găsiți asupra lor

EXCLUSIV PRINT Pe ce averi a pus ochii ANI. Cum justifică funcționarii banii în plus găsiți asupra lor

Întrebați de unde au banii, cei verificați de inspectori au dat răspunsuri dintre cele mai năstrușnice. Cei mai mulți spun că s-au împrumutat. De de la pensionari sau de la părinți. Alții au arătat că au descoperit zeci de mii de dolari după decesul soților sau au strâns bani din apicultură.

Fostul șef al RADET a spus în fața judecătorilor că avea 50.000 de dolari în casă de pe vremea lui Ceaușescu. Activitatea depusă ca bucătăreasă la nunți, creșterea porcilor sau cultivarea zarzavaturilor au fost alte surse de finanațare indicate de cei verificați. În unele cazuri, Agenția Națională de Integritate (ANI) a obținut în instanță confiscarea sumelor, în alte cazuri dosarele se află în verificări la Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București. Citiți exclusiv în ediția de print a Evenimentului zilei de mâine cine sunt personajele care riscă să sfârșească cu o parte din avere confiscată.