EXCLUSIV . Orlando Bloom: "Am rolul unui escroc necioplit"

EXCLUSIV . Orlando Bloom: "Am rolul unui escroc necioplit"

Actorul a vorbit pentru EVZ despre cum a fost să interpreteze un rock star al epocii muschetarilor şi cum se potriveşte 3D-ul cu acele vremuri.

Dacă e să îl asculţi pe Orlando Bloom, el l-a construit pe Ducele de Buckingham din "Cei trei muschetari 3D" (a cărui premieră românească are loc astăzi) parcă inspirându-se din aceleaşi surse de care s-a folosit Johnny Depp pentru personajul lui din "Piraţii din Caraibe". "Când discutam cu Paul (W.S. Anderson, regizorul filmului "Cei trei muschetari 3D" - n.r.) despre rol, îmi spunea să mă gândesc la marile vedete rock din vremea noastră: David Bowie, Jim Morrison, Mick Jagger - Buckingham e ca un star rock (...) Îşi face apariţia, are câteva momente grozave unde stârneşte personajele cheie, apoi pleacă din nou". Surse cu totul noi dacă le raportezi la imaginea scrobită şi imaculată pe care Bloom a avut-o în rolurile de până acum. Actorul recunoştea într-un interviu că acest nou personaj a fost "revigorant. De parcă mi-aş fi clătit gura". O carieră explozivă Povestea copilăriei lui Orlando Bloom din oraşul englez Canterbury este una tipică pentru actori - să joace roluri era o cale de scăpare din propria identitate. A fost crezut prost făcut grămadă până la 11 ani, când a venit reve­laţia: suferea de dislexie. Adoles­cenţa i-a fost marcată de realizarea faptului că omul pe care îl credea tată vitreg îi era tată biologic. În teatru, a început de jos: căra lăncile lui Othello, interpretat de Chiwetel Ejiofor. În mod ironic, cariera de pe marele ecran a lui Orlando Bloom, repede devenit un favorit al sexului slab, a început cu un rol în lungmetrajul "Wilde" (1997), de Brian Gilbert, unde joacă un băiat care se prostituează şi are o singură replică. Tocmai devenise "dublură" la "Royal Shakespeare Company" când a venit propunerea rolului Legolas în "Stăpânul inelelor". Puţine roluri principale Orlando Bloom nu e tocmai obişnuit să joace roluri principale. "Pentru că mi-e frică să n-o dau în bară", mărturisea el într-un interviu acordat în preajma premierei piesei "In Celebration". Abia în al cinsprezecelea film în care a jucat ("Regatul Cerului", din 2005), s-a ales cu rolul principal, iar regizorul care l-a ghidat, Ridley Scott, este un exemplu de cineast transplantat cu succes din Anglia la Hollywood. Era totodată acelaşi cineast care îl aruncase dintr-un elicopter în "Black Hawk Down". Bun pentru că îl forţa regizorul De altminteri, Bloom a recunoscut în numeroase rânduri că respectă mantra tipică actorului european: filmul îi aparţine regizorului, iar el unul îşi alege proiectele în funcţie de cine regizează, tocmai din acest motiv. Aşa că i s-a cerut să fie personaj pozitiv - un bun pirat, un bun soldat şi un bun elf - şi s-a conformat. Însă, spre deosebire de Depp, cu care are multe în comun, Bloom pare să nu evite personajele contemporane.

INTERVIU Întreaga carieră, o împlinire a viselor din copilărie

Actorul din primele trei porţii din "Piraţii din Caraibe" revine la un rol de capă şi spadă odată cu Ducele de Buckingham din noul "Cei trei muschetari 3D", realizat de Paul Anderson. Pentru EVZ, Orlando Bloom a povestit cum i-au dat de furcă flamboaiantele costumaţii ale personajului său. EVZ: Ce anume te-a atras la acea­stă nouă ecranizare a celebrului roman? Orlando Bloom: Povestea mus­­­chetarilor este una remarcabilă şi foarte populară. Simt că întreaga mea carieră a fost ca o călătorie în care mi-am îndeplinit visele din copilărie -, iar acest film cu siguranţă contribuie la asta. Unul dintre aspectele care m-au atras cel mai mult la acest proiect a fost personajul ticălosului, foarte diferit de cele pe care le-am interpretat până acum. Din momentul în care am citit scenariul am ştiut că mă voi distra de minune. Sunt de părere că este loc întotdeauna de un astfel de film în cinematografe, la care să mergi pentru a te simţi bine. Este un film care te face să te minunezi şi în care să te pierzi. În plus, am fost încântat să lucrez cu Paul Anderson, după ce i-am auzit ideile cu privire la film.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum ai caracteriza personajul pe care îl interpretezi în "Cei trei muschetari 3D"? Am rolul unui escroc necioplit. Buckingham nu este duşÂ­ma­nul cel mai mare, dar este un personaj tare viclean şi e cel mai înstărit dintre aleşii regelui la curte. Se comportă ca un copil răsfăţat şi primeşte de fiecare dată ce vrea. Până şi jucăriile lui sunt pe măsură. Primeşte ditamai nava şi îi place nespus să se laude, să fie văzut în compania damelor selecte, pe care le poate vedea oriunde şi oricând. Nimeni şi nimic nu-i stă în cale. E un fel de rock star al vremurilor sale. Ce poţi spune despre filmări? Am impresia că mai toată cariera mea se învârte în jurul visurilor din copilărie şi filmul acesta reprezintă cu siguranţă una dintre dorinţele mele dintotdeauna. Ceea ce m-a atras în mod special la acest proiect este faptul că producătorul Jeremy Bolt şi regizorul Paul Anderson s-au gândit la mine pentru rolul Ducelui de Buckingham şi a fost minunat, pentru că pot fi un personaj foarte interesant. Nu e genul de personaj negativ clasic, nu există lucruri standardizate în "Cei trei muschetari 3D", dar e un rol fantastic, foarte distractiv. Ce au muschetarii cu James Cameron Per total, cum ai caracteriza filmul "Cei trei muschetari 3D"? Costumele sunt fantastice, decorurile, incredibile, iar, din punct de vedere istoric, scenariul filmului e unul extrem de contemporan, plin de acţiune. În plus, e făcut în 3D şi foloseşte exact aceleaşi camere de filmat utilizate de James Cameron în "Avatar". "Cei trei muschetari 3D" este cu siguranţă primul film în care veţi vedea săbiile cum ies prin ecran şi vin spre spectator. O să fie cu siguranţă pe gustul marelui public. Ai avut anumite aşteptări de la acest film? Cred că ceea ce e minunat la "Cei trei muschetari" e tocmai fap­tul că a fost realizat cam de fiecare generaţie. Este o poveste legendară, plină de aventuri, solidaritate şi, când zic asta, evident că mă refer şi la celebrul ,,Toţi pentru unul şi unul pentru toţi", principiu la care se poate raporta oricine. Cel mai amuzat am fost de gândul că nu ştiam exact ce mai trebuie să fac pentru a scoate în evidenţă acest personaj, atâta vre­me cât e îmbrăcat într-un costum mov aprins sau albastru intens.

"Buckingham nu este duşmanul cel mai mare, dar este un personaj tare viclean şi e cel mai înstărit dintre aleşii regelui la curte.Se comportă ca un copil răsfăţat." ORLANDO BLOOM, actor INTERACŢIUNE. Milady şi Buckingham au o relaţie cu scântei

PROMISIUNI

Cu aeronava tot înainte

Potrivit lui Orlando Bloom, "locaţiile (unde s-a filmat "Cei trei muschetari 3D"- n.r.) sunt remarcabile, cele mai reuşite de care am avut parte în cariera mea. Bavaria ne-a pus pe tavă preţioasele sale secrete, în sensul că ne-a oferit cele mai spectaculoase decoruri ale sale. În ceea ce-l priveşte pe Buckingham, locaţia ideală a fost studioul, pentru că doar acolo putea pune mâna pe jucăria lui preferată, aeronava visurilor sale". Actorul este şi sigur că povestea celor trei muschetari nu se va opri aici şi va beneficia de o continuare. "Da, cred că asta e lumea în care trăim acum. Dacă totul iese bine, mai facem unul. Chiar şi eu am jucat în multe continuări… Lăsând gluma la o parte, ar fi chiar păcat să nu existe şi «Cei trei muschetari 3D 2»", e de părere Orlando Bloom. Regizorul Anderson dă din culisele "Celor trei muschetari 3D 2": "În discuţiile despre realizarea filmului, i-am spus lui Jeremy: «trebuie să îl avem pe Orlando Bloom în filmul ăsta». Asta înainte de a-i distribui pe restul. Am ştiut că este persoana potrivită pentru a juca în film. Dar nu ştiam încă ce rol i s-ar fi potrivit. M-am gândit că distribuirea lui în rolul unui muschetar s-ar lega prea mult de cel din «Piraţii din Caraibe». M-am gândit că este un rol asemănător cu cele de până atunci şi că nu ar mai fi interesat de încă unul. Şi într-o zi am venit cu ideea să îl distribuim în rolul Ducelui de Bu­ckin­gham, unul dintre personajele negative ale filmului. Apoi am mers să bem un ceai cu Orlando la Londra şi i-am spus despre asta, iar el a fost încântat. Pentru că a simţit că este exact ceea ce îşi dorea să facă de foarte mult timp, să scape de imaginea băiatului bun şi să dea frâu tipului rău din el. Şi el a făcut-o cu mare aplomb. S-a dezlănţuit total".

30 de titluri cuprinde filmo­grafia lui Orlando Bloom. Nu foarte multe, dar a avut parte de vizibilitate în rolurile din "Stăpânul inelelor" şi "Piraţii din Caraibe" DISTRIBUŢIE. Orlando Bloom şi Christoph Waltz dau excelent pe post de personaje negative CITIŢI ŞI:

  • "Cei trei muschetari" fac pe piraţii din Caraibe în 3D

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Sb_z6l9Gams" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>