Întrebată de ce crede că a fost ameninţată cu moartea, judecătoarea Curţii Constituţionale Aspazia Cojocaru a declarat, în exclusivitae pentru EVZ: "Sunt interese mari în spate ale unor oameni care nu vor să piardă. Cei care au procedat în felul în care au făcut-o …Hmmm!… Ştiau că încalcă legea, dar nu s-au gândit că pot fi opriţi. Iată că în ţara asta există instituţii şi oameni care-şi fac datoria şi apără legea".
Întrebată dacă ştie cine s-a aflat la baza acţiunii de ameninţare cu moartea, judecătoarea a precizat:"Din informaţiile pe care le am, cunosc că ameninţările cu moartea au venit dintr-o parte a clasei politice”.
Procurorul General al Româniai, Laura Codruţa Kovesi a declarat, săptămâna trecută, că a fost identificată imprimanta pe care au fost tipărite documentele trimise la sediul CCR pe data de 10 iulie, ce conţineau ameninţări la adresa judecătoarei Aspazia Cojocaru. "A fost identificată imprimanta pe care s-au tipărit documentele respective. Este vorba de plicul care a fost imprimat şi care a fost trimis la CCR. Plicul a fost imprimat în altă parte", a precizat procurorul general.