Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce era ÎN MINTEA CRIMINALULUI de la Săpoca. Dezvăluiri în exclusivitate!
Ce era ÎN MINTEA CRIMINALULUI de la Săpoca. Dezvăluiri în exclusivitate!

Ce era ÎN MINTEA CRIMINALULUI de la Săpoca. Dezvăluiri în exclusivitate!

Amănunte incendiare despre cea mai groaznică serie de omoruri în masă din istoria noastră recentă: 4 morți și 9 răniți! Numele nebuniei este Nicolae Lungu.

Sâmbătă seara era un simplu bețiv din comuna Săgeata, județul Buzău. Astăzi este în topul ucigașilor români! Are 38 de ani și până ieri cv-ul lui era o înșiruire de beții și ratări.

Locuiește doar cu mama sa. Practic, nu are viață în  afara alcoolului. S-a învățat atât de mult cu stările de după beții, încât se prezintă singur la spital, cerând să fie internat și tratat.

Vineri, 16 august, a făcut la fel. S-a prezentat la Spitalul Săpoca și a fost internat. În noaptea de sâmbătă spre duminică, Nicolae Lungu, în vârstă de numai 38 de ani, a înnegrit încă o pagină din istoria criminalisticii românești.

 

„Sunt în regulă!”

 

Atrocitatea s-a petrecut în clădirea principală a Spitalului. Aici sunt camera de gardă, cabinetul asistentelor, saloanele cu regim normal, dar și camerele pentru cei periculoși. Pootrivit directorului unității medicale, în noaptea de sâmbătă spre duminică, erau de serviciu: un medic, 7 asistenți, 3 infirmiere și 2 supraveghetori pentru bolnavii cu risc de agresiune. Totul s-a consumat în camerele de la parterul clădirii.

Nicolae Lungu a fost tratat în timpul zilei, la camera de terapie intensivă, cu perfuzii, și apoi a fost dus în salonul pentru bărbați. Nu ridica probleme, nu a solicitat o rezervă, așa că a fost lăsat acolo.

În salon erau 8 bărbați, inclusiv Lungu. La ora 3.00, sâmbătă spre duminică, o asistentă a vizitat salonul. Lungu era treaz. Femeia l-a întrebat dacă se simte rău sau dacă are nevoie de ceva, dar omul a spus ”Sunt în regulă!” și s-a așezat pe patul său.

 

Câteva zeci de secunde

 

Audiat de polițiști și procuror, Nicolae Lungu avea să se declare mirat de acuzele care i se aduc. A spus că el a lovit ”niște păpuși”. ”Tehnicienii măruntaielor minții umane” numesc ce a urmat ”debut medico-legal al unei boli psihiatrice”.

La 3:30 (după audieri, se pare că ora atacului a fost, de fapt, 3:17), a luat un stativ de perfuzii din salon. Sunt multe astfel de instrumente din două motive: toți pacienții din salon au aceeași problemă, etilismul acut și tratamentul include perfuziile, și, al doilea motiv, niciunul nu avea simptome că ar putea deveni periculos.

Lungu i-a lovit pe toți ”colegii” lui de salon, 7. Trei au murit aproape pe loc, ceilalți sunt acum împărțiți între UPU Buzău și Spitalul de Urgență Floreasca.

Interesant – dar și motiv de verificări – este că toată această primă parte a masacrului s-a petrecut în liniște. Bolnavii dormeau și nu au avut reacții!

Totul a durat, potrivit directorului, câteva zeci de secunde.

 

Stânga și dreapta

 

Lungu a ieșit din salon. Pe culoar avea de ales: în stânga era camera de gardă a asistentelor, în dreapta era salonul de femei. A luat-o la dreapta.

Prima femeie lovită nu a mai stat „păpușă”, ci a strigat, alertând personalul din clădire. Din păcate, aceasta se pare că este și femeia care a murit, câteva ore mai târziu, la spital.

Din acel moment, Lungu a început să lovească necontrolat. Din salon a scăpat nerănită doar o bătrână de 98 de ani

 

A fugit pe geam

 

Când s-a intervenit, cu mâinile goale, evident, pentru că nici măcar paznicii nu au nici un mijloc de apărare, Lungu a fugit pe geam. Desfăcuse stativul și a folosit vergeaua cu cârlig pentru a îi ține pe toți la distanță.

Mergea spre ghereta paznicului și poate că și pe acesta l-ar fi așteptat o soartă crudă, dacă ucigașul nu ar fi dat peste polițiștii care tocmai aduseseră la Săpoca un bețiv scandalagiu.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, la această oră fiind făcute audieri.