Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV EVZ: O remaniere guvernamentală ar putea avea loc în ianuarie
EXCLUSIV EVZ: O remaniere guvernamentală ar putea avea loc în ianuarie

EXCLUSIV EVZ: O remaniere guvernamentală ar putea avea loc în ianuarie

O remaniere guvernamentală ar putea avea loc în luna ianuarie, deşi nici în luna decembrie nu ar fi exclusă o surpriză, au declarat pentru EVZ surse din cadrul coaliţiei.

Nu este exclus ca remanierea să aibă loc încă din decembrie, după ce Guvernul va depăşi momentul moţiunii de cenzură de joi, întrucât un asemenea curent există în cadrul PDL. Acest lucru ar fi însă îngreunat de faptul că încă nu s-au desemnat succesori pentru miniştrii care ar urma să fie înlocuiţi.
În mare, lista celor care s-ar putea să-şi facă bagajele conţine numele care au fost vehiculate şi în luna septembrie, când subiectul remanierii a mai fost luat în discuţie. Pe aceasta figurau Teodor Baconschi (Externe), Gheorghe Ialomiţianu (Finanţe), Traian Igaş (Interne), Valeriu Tabără (Agricultură) şi Valerian Vreme (Comunicaţii). Acum, pe listă s-ar putea trezi şi Ion Ariton, ministrul Economiei, după ce acesta a fost criticat public de preşedintele Traian Băsescu.
Remanierea guvernamentală a mai fost temă de discuţie în PDL şi în luna septembrie, dar în final partidul a decis să paseze decizia în mâinile preşedintelui şi premierului.
În ultimul timp, voci din PDL au început să declare din nou că o remaniere s-ar impune. "Ar fi bine şi pentru partid, şi pentru societate", declarat Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, pe 10 decembrie. Şi preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a spus, cu titlu de părere personală, că "ar fi nevoie de sânge proaspăt". La rândul său, Traian Băsescu a anunţat în repetate rânduri că el este dispus oricând să aprobe o remaniere, dar că totul depinde de premier.  Acesta din urmă a fost însă rezervat, spunând că remaneirea se face, nu se discută. "Ascult toate punctele de vedere legate de remaniere, dar iau deciziile împreună cu preşedintele. Ascult toate opiniile, dar decizia este la mine şi la preşedinte", a declarat Boc.
CITIŢI ŞI:

  • Emil Boc nu ia în calcul demisia de la Guvern
  • Elena Udrea: Este nevoie de o remaniere a Guvernului
  • PDL le-a pasat remanierea lui Băsescu şi Boc
  • Vasile Blaga, despre remaniere: "Oricând este nevoie de sânge proaspăt"