Evenimentul Zilei > Politica > Exclusiv EvZ! Klaus Iohannis, atacat pe tema votului din diaspora. Declarațiile vicepreședintelui Camerei Deputaților. Telefonul de la ora 9:00
Exclusiv EvZ! Klaus Iohannis, atacat pe tema votului din diaspora. Declarațiile vicepreședintelui Camerei Deputaților. Telefonul de la ora 9:00

Exclusiv EvZ! Klaus Iohannis, atacat pe tema votului din diaspora. Declarațiile vicepreședintelui Camerei Deputaților. Telefonul de la ora 9:00

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a răspuns întrebărilor reporterului EvZ, în cadrul rubricii „Telefonul de la ora 9:00”. Fostul ministru al Justiției a criticat propunerile președintelui Klaus Iohannis pentru modificările legislației ce reglementează votul din diaspora.

EvZ: Au apărut informații conform cărora Guvernul ar putea adopta astăzi OUG pentru codul administrativ. De ce este necesară această procedură, în defavoarea trecerii modificărilor prin Parlament?

Florin Iordache: Pentru că Parlamentul pleacă în vacanță, iar o dezbatere parlamentară este de foarte mare durată. În același timp, în toamnă, va începe și campania electorală, deci este puțin probabil ca până la finalul și celei de-a doua sesiuni din decembrie să fie adoptat prin dezbatere parlamentră. Și atunci, soluția aleasă este cea care vizează adoptarea unei OUG, ținând cont și de observațiile pe care le-a făcut Curtea Constituțională la primul proiect, care s-a făcut prin dezbatere parlamentară.

EvZ: Premierul Viorica Dăncilă a spus, în repetate rânduri, că își dorește ca la Congresul PSD din 29 iunie să fie mai mulți candidați pentru funcția de președinte al partidului? Există șanse ca PSD să aibă doar un singur candidat?

Florin Iordache: Nu știu, mă întrebați, eu știu cine dorește să se înscrie? Chiar nu știu! Nici la celelalte două funcții nu știu posibilele candidaturi. S-au vehiculat în presă o serie de colegi care doresc să candideze, nu știu. N-am idee la acest moment cine dorește și pe ce funcție dorește să candideze.

EvZ: Cum vi se par propunerile președintelui Klaus Iohannis, anunțate de ieri, cu privire la schimbările aduse legislației care reglementează votul pentru diaspora?

Florin Iordache: Deci, și pe noi ne interesează, în acest moment, ca să nu existe cozi în diaspora, românii plecați din țară să poată vota. De aceea, s-a constituit o comisie parlamentară pentru a rezolva problema votului din diaspora. O serie de propuneri le avem și noi în vedere, dar altele sunt cumva inaplicabile (…) Nu mă apuc să detaliez, repet, aștept și am mare încredere în colegii mei din toate formațiunile politice. Până la urmă, mi se pare o chestiune de demagogie ce lansează președintele. Haideți să avem un proiect și pe acel proiect să discutăm. Deci, eu am încredere că toți colegii mei vor veni cu niște propuneri constructive pentru a rezolva problematica votului din diaspora și în funcție de asta vom discuta.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: