Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV. Descindere în cartierul general al hoţilor de cale ferată
EXCLUSIV. Descindere în cartierul general al hoţilor de cale ferată

EXCLUSIV. Descindere în cartierul general al hoţilor de cale ferată

Unii dintre cei mai periculoşi hoţi de cale ferată au fost "vizitaţi", astăzi, de peste 70 de poliţişti. 18 case au fost răscolite. Descinderea a fost filmată de o echipă a Discovery.

O acţiune de proporţii a poliţiştilor de la Direcţia Poliţiei Transporturi a vizat 18 locuinţe în care sălăşluiesc hoţi de componente de la calea ferată. Secţia Regională Transporturi Feroviare Bucureşti şi  "mascaţii" de la Serviciul Special de Intervenţie Rapidă (SSIR) au pătruns într-un mic cartier format din cocioabe situat în Sectorul 3. Ei au răscolit fostul cartier 23 August în căutarea unor hoţi.
Au fost prinşi, în urma raziei, 12 indivizi aflaţi în vizorul poliţiştilor. Descinderile au vizat locunţe de pe străzile Gheţu Anghel, Oriov şi Frăsinetului. Printre cei depistaţi s-a numărat şi un urmărit general, Mihai Androne, de 40 de ani. Majoritatea celor prinşi stau fără forme legale în zonă. Ei sunt suspectaţi că au distrus şase din cele şapte linii de cale ferată care făceau legătura cu societăţi precum Republica sau Faur (fosta 23 August).
Pe 4 martie, circa 50 de indivizi au aruncat cu pietre în doi poliţişti, în zona străzii Gheţu Anghel. Ei au sărit în apărarea unor hoţi, când a văzut patrula  Poliţiei TF. Cei doi agenţi au fost răniţi grav la cap şi la coaste şi au scăpat doar după ce atras mai multe focuri de armă în aer.
Acţiunea de astăzi a fost coordonată de adjunctul şefului Poliţiei TF Bucureşti  comisarul şef Alexandru Popa. "Printre cei urmăriţi erau mai mulţi recidivişti", a mărturisit şeful Serviciului Judiciar, comisarul Nicolae Paraschiv. "Suspecţii vor fi conduşi la Parchet cu propunerea de arestare preventivă pentru furt calificat la infrastructura feroviară. Pentru aceste fapte riscă de la 4 la 18 ani de închisoare", a explicat pentru EVZ inspectorul principal Sorin Marinescu, ofiţer al Serviciului Judiciar.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: