Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV. Cristi Chivu rămâne la Inter, dar cu salariul înjumătăţit
EXCLUSIV. Cristi Chivu rămâne la Inter, dar cu salariul înjumătăţit

EXCLUSIV. Cristi Chivu rămâne la Inter, dar cu salariul înjumătăţit

Conducerea clubului de fotbal Inter Milano va porni în curând negocierile pentru a-i prelungi înţelegerea lui Cristi Chivu. În iarnă, reşiţeanul intră în ultimele şase luni de contract, iar milanezii au reacţionat prompt astăzi, după ce au aflat că Ajax Amsterdam şi Real Madrid îi dau târcoale fundaşului, conform "şopârlelor" aruncate pe piaţă de Ioan Becali, procurator cu licenţa suspendată care-l apără pe Chivu.

Conducerea clubului Inter Milano va demara în zilele următoare tratativele pentru prelungirea contractului pentru Cristi Chivu (31 de ani). Cu toate acestea, gruparea de pe "Giuseppe Meazza" nu mai vrea să îl plătească pe fundaşul român cu 5 milioane de euro pe sezon, ci îi va propune înjumătăţirea salariului pentru următorul angajament, a cărui durată nu a fost încă stabilită.
Practic, discuţiile n-au început, dar Inter a lansat proiectul de prelungire a contractelor pentru jucătorii aflaţi în situaţii-limită, iar printre aceştia se află şi Chivu. Cristi va rămâne la Inter, în condiţiile puse de el şi de impresarul său, adică va evolua doar fundaş central de-acum încolo, niciodată apărător stânga. Inter vrea însă să-i reducă salariul de la 5 la 2,5 de milioane de euro„, ne-a declarat astă-seară jurnalistul italian Stefano Pasquino, de la cotidianul „Tuttosport”. Ziaristul este un apropiat al grupării milaneze.
În România, pe toată durata zilei de azi au curs informaţiile legate de o eventuală plecare a lui Chivu, fostul căpitan al naţionalei României, la Ajax Amsterdam, unde a mai jucat în trecut, dar s-a vehiculat şi versiunea Real Madrid. Sunt, se pare, doar strategii de-ale impresarului Ioan Becali, care a forţat astfel mâna celor de la Inter să ia o decizie în privinţa clientului său.