Evenimentul ZileiActualitateExclusiv. Crima de la Onești. Ce mesaj le-a transmis din arest nevasta asasinului investigatorilor

Exclusiv. Crima de la Onești. Ce mesaj le-a transmis din arest nevasta asasinului investigatorilor

Exclusiv. Crima de la Onești. Ce mesaj le-a transmis din arest nevasta  asasinului investigatorilor
Ancheta în cazul dublului asasinat de la Onești înaintează cu pași mici. Pe de o parte investigatorii încearcă să refacă întreg filmul operațiunii eșuate de salvare derulate pe durata a vreo cinci ore, la finele căruia Silviu Iștoan și Dan Pătatu au fost măcelăriți în ”apartamentul groazei”.

Cealaltă latură a anchetei vizează dosarul de omor în care sunt cercetați ucigașul – Gheorghe Moroșan -, și cea suspectată de a-i fost complice – soția sa, Aurelea. Recent, femeia le-a dat cu flit investigatorilor cărora le-a transmis, chiar din arest, un mesaj. Răspunsul ei dă, oarecum, lucrurile peste cap în cadrul anchtei.

La luat pe ”nu” în brațe, ca infractorii versați

Din momentul în care a fost reținută și mai apoi arestată sub acuzația de complicitate la monstruozitatea comisă de soțul ei – uciderea cu brutalitate a celor doi muncitori -, Aurelea Moroșan l-a luat pe ”nu” în brațe. Ca infractorii veritabili, cu experiență. Adică i-a lăsat pe judiciariști și pe procurori să-i demonstreze vinovăția spunând în permanență că, nici o clipă, nu și-a susținut soțul în acea acțiune criminală.

Anchetatorii au reușit totuși să obțină anumite probe pe care le-au oferit instanței în baza cărora au conturat acuzația de complicitate dar doar pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Declarații ale unor vecini care au confirmat că ea s-a dus, împreună cu bărbatul ei, la fostul lor apartament atunci când a aflat că în interior este cineva. Permanenta ei prezență pe holul blocului și în fața imobilului unde erau sechestrați cei doi electricieni – Silviu Iștoan și Dan Pătatu -, de unde culegea infiormații. Dar și discuțiile telefonice purtate cu Gheorghe Moroșan în care îl ținea la curent cu ”mișcările” polițiștilor și ale trupelor de asalt.

A refuzat examinarea

Însă, din discuțiile cu femeia, investigatorii au realizat că femeia încearcă să se ascundă în spatele unui comportament simulat. Cu alte cuvinte că este destul de puternic și de abilă încât să mintă cu mare ușurință. De aceea, anchetatorii băcăuani au ajuns la concluzia că Aurelea ar putea fi demascată sau, cel puțin, ar putea fi ”prinse” anumite fire, dacă ar fi supusă unei constatări tehnico-științifice de detecție a comportamantului simulat.

”Nu mă interesează ce vreți. Nu accept nici o evaluare. Nu sunt interesată!”, a venit, din arest răspunsul femeii.

”Acea testare putea oferi indicii și asupra complicității ei la infracțiunea de omor. E dreptul ei să refuze. Anchetatorii au stat după ea două săptămâni”, ne-a decarat avocatul Adrian Cuculis.

CITIȚI ȘI: Exclusiv. Pretențiile asasinului din Onești în arestul poliției. Aproape zilnic îi pune pe drumuri pe ”mascați”

 


Accesează: