Evenimentul Zilei > EVZ Play > Evz.TV. Bombă despre Jandarmerie. Mitică Dragomir: Vinovații de rasism, protejați politic!
Evz.TV. Bombă despre Jandarmerie. Mitică Dragomir: Vinovații de rasism, protejați politic!

Evz.TV. Bombă despre Jandarmerie. Mitică Dragomir: Vinovații de rasism, protejați politic!

Pe 12 decembrie, Comisia de Disciplină a UEFA va decide în cadrul unei întruniri fulger ce sancțiuni va primi România pentru acuzațiile de rasism formulate de oficialii suedezi după meciul direct pe care România l-a susținut, în noiembrie, în compania Suediei în preliminariile Campionatului European de anul viitor.

Fostul lider al Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir, a vorbit în exclusivitate pentru Evenimentul Zilei despre adevărul din spatele acuzațiilor de rasism. „Se știe cine sunt vinovații, dar sunt protejați. E o chestie politică”.

Mitică Dragomir, fostul președinte al LPF, a mărturisit reporterilor Evenimentul Zilei că la nivel de Jandarmerie, responsabilă cu menținerea ordinii pe stadioanele din România, se cunosc identitățile huliganilor responsabili de actele reprobabile care sunt imputate României. „Sunt 10-15 derbedei care fac mereu scandal pe stadioane. Toată lumea știe cine sunt. Jandarmeria îi cunoaște de pe vremea când eram eu președinte la ligă. Îi cunoaște pe toți”.

Vezi mai jos un material video incendiar cu declarațiile lui Mitică Dragomir. De ce crede că „este o chestiune politică”.

Comisia de disciplină a UEFA a deschis o acţiune disciplinară împotriva României pentru mai multe nereguli care au avut loc în timpul meciului cu Suedia, din preliminariile pentru EURO 2020, încheiat cu eşecul tricolorilor, scor 0-2. Atunci, Alexander Isak, jucătorul suedez s-a plâns la finalul partidei că ar fi fost ținta unor scandări rasiste, dar nu a solicitat întreruperea meciului de către arbitrul italian.

Faptele pentru care Federaţia Română de Fotbal este anchetată de forul European sunt: presupuse scandări rasiste la meciul cu Suedia, bannere afişate de fani la diferite meciuri ale reprezentativei noastre, torţe şi aruncarea de obiecte în teren.

„Noi românii avem problemele noastre, dar nu suntem rasişti. Dacă s-a întâmplat, este un incident izolat şi, împreună cu autorităţile statului vom încerca să identificăm persoana sau persoanele respective şi să ne asigurăm că la meciurile viitoare nu se vor mai regăsi pe stadioanele din România”, a precizat, imediat după incidentele de la meciul cu Suedia, și Răzvan Burleanu, preşedintele FRF.