Evghenia Guțul, nou atac la autoriățile de la Chișinău

Evghenia Guțul, nou atac la autoriățile de la Chișinău Evghenia Guțul și Vladimir Putin Sursa foto: EVZ

Evghenia Guțul, bașcană a Găgăuziei și membră de frunte a falangei putiniste din Republica Moldova, alături de condamnatul fugar Ilan Șor și de Marina Tauber, recent decorată de Vladimir Putin, lansează nou acuzații la adresa guvernului de la Chișinău.

Guțul, nou atac la autoritățile de la Chișinău

Acum, Evghenia Guțul a ales o temă socială, declarând că autoritățile din Republica Moldova sunt vinovate de plecarea tinerilor specialiști din țară.

Lidera grupului politic putinist „Pobeda” mai spune că autoritățile de la Chișinău acționează doar în propriule interes. „Autoritățile moldovenești iau decizii care provoacă emigrarea tinerilor specialiști”, a acuzat Evghenia Guțul, într-o postare publicată pe canalul său de Telegram.

Acuzații pentru Maia Sandu

Atacul bașcanei a venit în urma unei decizii a Ministerului Educației de a organiza anumite instituții de învățământ, printre care două școli profesionale din Găgăuzia.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ministerul Educației pregătește o reorganizare în șapte instituții de învățământ din Moldova. În Găgăuzia, conform proiectului lui Perciun, școala profesională din Ceadîr-Lunga va fi combinată cu școala profesională din Vulcănești.

Decizia, ca de obicei, este luată de guvern fără a ține cont de opiniile rezidenților și ale comunității profesionale. Pentru Chișinăul oficial, nimic nu există în afară de interesele lor. Eu personal, colegii mei, profesorii și studenții considerăm aceste acțiuni a fi sabotaj. Acest lucru dăunează sistemului de învățământ, lovește profesorii și tinerii”, a scris Evghenia Guțul.

Guțul, promisiuni din partea blocului putinist „Pobeda”

„De ce guvernul nu ia în considerare pierderile de locuri de muncă? Au fost anunțate compensații, dar nu vor înlocui oamenii cu muncă și venituri stabile. Autoritățile își continuă politica de ieșire a populației din țară. Dacă tinerii nu au unde să învețe, sunt nevoiți să plece în străinătate. Și acest lucru este încurajat de regimul Sandu.

Foto: Maia Sandu/Facebook

Este vital pentru noi să ne dezvoltăm sistemul educațional, să-i menținem accesibilitatea și calitatea. Ne dorim ca studenții din alte regiuni să vină la universitățile, școlile și colegiile noastre, și nu invers.

Blocul nostru Pobeda nu va permite decapitarea țării – lipsită de tineri specialiști și personal profesionist. Vom lupta pentru instituțiile noastre de învățământ, pentru viitorul tineretului nostru. Educația este cheia prosperității și nu vom permite să ne fie luată”, a scris politiciana.