"Este foarte dificil, aproape imposibil să ajungem să strângem 11,5 miliarde de euro din economii bugetare în 2013 şi 2014", a explicat la postul de radio Vima FM Evangelos Venizelos, scrie Agerpres.

"Această dificultate a fost întotdeauna prezentă, dar astăzi ea s-a agravat prin prognozele de recesiune", a adăugat el.

Potrivit guvernului, economia Greciei ar putea regresa cu 6,7% în 2012, în loc de 4,5% aşa cum fusese anunţat, în special din cauza unor mari reduceri de cheltuieli şi concedieri în masă, aminteşte AFP.

Soluţia: trei ani în plus pentru ajustarea bugetară

Fostul ministru grec de finanţe pledează pentru ca Grecia să obţină un termen suplimentar de trei ani pentru a efectua ajustarea bugetară, care ar expira atunci în 2017.

Primul ministru grec Antonis Samaras consideră de asemenea că ţara are nevoie de timp pentru a-şi însănătoşi economia, dar apelurile partidului său, Noua Democraţie, pentru o perioadă suplimentară de doi ani, sunt în prezent rămase fără răspuns.

În interiorul zonei euro, Germania de exemplu se opune categoric oricărei modificări a memorandumului, atât asupra conţinutului, cât şi asupra calendarului.