Evenimentul Zilei > Actualitate > Evadatul de la Bârcea Mare a fost prins
Evadatul de la Bârcea Mare a fost prins

Evadatul de la Bârcea Mare a fost prins

Mihai Mărtinaş (24 de ani), deţinutul care a evadat joi de la Penitenciarul Bârcea Mare, judeţul Hunedoara, a fost prins azi noapte în comuna Berzovia, din judeţul Caraş Severin. Azi dimineaţă, el a şi fost reîncarcerat la penitenciarul de lângă Deva.

Mărtinaş a evadat joi, în jurul orei 11.45. În acel moment, el se afla la scos de cartofi de pe un teren al unui fermier din satul Ştei, de lângă Haţeg, cu care Penitenciarul avea un contract. Tânărul şi-a cerut voie să meargă la toaleta amenajată în perimetrul de lucru, dar nu s-a mai întors. Se pare că a reuşit să se facă nevăzut, ieşind prin peretele din spate al toaletei.
Zeci de jandarmi şi poliţişti au început imediat căutările, dar evadatul s-a ascuns în pădurile din apropiere. Căutările nu au avut niciun rezultat. Informaţii neoficiale arată că Marius Mărtinaş a ieşit la marginea şoselei care leagă oraşul Haţeg de Oţelu Roşu, Caransebeş şi Reşiţa. O bucată de drum a parcurs-o făcând autostopul. Sâmbătă seara a ajuns în comuna Berzovia de lângă Reşiţa, unde îşi are domiciliul tatăl său. Poliţiştii din comună erau deja alertaţi şi au reuşit să-l prindă.
"Marius Mărtinaş era condamnat la patru ani de închisoare pentru furt, mai avea de ispăşit trei ani şi şapte luni din pedeapsă. Pentru fapta comisă, ela mai poate primi între şase luni şi doi ani. Detalii despre modul în care a reuşit să scape şi să ajungă la o distanţă destul de mare de locul evadării nu putem furniza deocamdată, pentru că abia a început ancheta internă care vizează aceste lucruri", spune purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare, Gabriel Vesa.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: