Eusebio, ultimul drum pe „Da Luz” | FOTO

Eusebio, ultimul drum pe „Da Luz” | FOTO

Fostul mare internaţional portughez Eusebio a fost înmormântat astăzi la Lisabona.

Înainte de a fi înmormântat, Eusebio a fost dus pentru ultima oară pe „Estadio da Luz”, stadionul echipei Benfica Lisabona, acolo unde a evoluat timp de 15 ani. Transportat într-o limuzină neagră, sicriul, acoperit cu un drapel roşu al formaţiei Benfica, a ajuns la stadion la ora 13.38 GMT (15.38 la Bucureşti), fiind dus în centrul terenului. Apoi, limuzina a făcut un tur al terenului, pe stadion auzindu-se melodia "Con te partiro", cântată de Andrea Bocelli, informează Mediafax.ro.

Ignorând ploaia, suporterii, dintre care unii cu lacrimi în ochi, au fluturat steguleţe cu chipul lui Eusebio, au aprins fumigene roşii şi au intonat imnul naţional. La trecerea limuzinei negre care transporta sicriul, mulţi fani au aruncat eşarfele roşii pe vehicul. La stadion, în primul rând se aflau toţi jucătorii echipei Benfica, strânşi în jurul antrenorului Jorge Jesus.

Limuzina cu trupul neînsufleţit a plecat apoi pe străzile din Lisabona, urmând să ajungă în faţa Primăriei, unde este prevăzută o ceremonie. Drapelele din capitala portugheză au fost coborâte în bernă. O slujbă religioasă va avea loc la ora 16.00 GMT, la o biserică din apropierea stadionului Da Luz, urmată la o oră de înhumarea la Lumiar.

Ne puteți urmări și pe Google News