Evenimentul Zilei > Social > Euronavetiştii iau cu asalt frontierele
Euronavetiştii iau cu asalt frontierele

Euronavetiştii iau cu asalt frontierele

Pentru a evita aglomeraţia, poliţiştii de frontieră îi sfătuiesc pe românii care se întorc acasă de Sărbători să folosească toate punctele de trecere de la graniţele cu Ungaria şi Bulgaria.

Zeci de mii de români care lucrează în străinătate vor lua cu asalt, în aceste zile, frontierele României. În acest weekend, ei se vor întoarce, ca în fiecare an pentru a-şi petrece minivacanţa de Paşte alături de familie şi prieteni. Acestora li se vor adăuga alţi câţiva mii de turişti – români şi străini – care fie vor veni de Sărbători în România, fie vor merge în străinătate.

Aşa avertizează poliţiştii de frontieră, care se aşteaptă ca valorile de trafic să crească simţitor, în special în punctele de trecere de pe graniţa de vest, cu Ungaria, şi de pe cea de sud, cu Bulgaria.

Mai multe artere de control

Pentru a evita aglomeraţia, şi implicit situaţiile din anii trecuţi, în care oamenii erau obligaţi să aştepte zeci de minute bune la cozi interminabile la Nădlac, la Borş sau la Giurgiu, oamenii legii au luat deja măsuri speciale.

„În primul rând, începând de astăzi, în punctele de trecere cele mai tranzitate se va mări numărul arterelor de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară. Apoi, am decis ca, zilnic, aproximativ 2.200 de poliţişti de frontieră să supravegheze graniţele, peste 200 dintre ei urmând să fie implicaţi doar în controlul celor care intră şi ies din ţară. Asta cu atât mai mult cu cât experienţa anilor trecuţi ne-a arătat că, în următoarea săptămână (31 martie–7 aprilie), traficul în principalele puncte de trecere va creşte cu peste 40% faţă de o perioadă normală. Iar anul acesta, probabil că vom avea o creştere mai mare, întrucât Paştele catolic coincide cu cel ortodox”, au explicat oficialii Poliţiei de Frontieră.

  • Potrivit statisticilor, anul trecut, în perioada Sărbătorilor Pascale, mai exact în săptămâna 12-19 aprilie, frontierele României au fost tranzitate de peste 800.000 de persoane, dintre care aproximativ 490.000 de români. Asta, în condiţiile în care, în mod obişnuit, graniţele sunt tranzitate, săptămânal, de maximum 500.000 de persoane.

Folosiţi toate vămile!

Aşadar, pentru a evita neplăcerile, oamenii legii îi sfătuiesc atât pe cei care vin în ţară, cât şi pe cei care au ales să-şi petreacă vacanţa de Paşte în Europa de Vest, în Bulgaria sau Grecia să folosească cu încredere toate punctele de trecere de pe frontiera cu Ungaria (Cenad, judeţul Timiş; Nădlac, Turnu, Vărşand, judeţul Arad; Salonta, Borş, Valea lui Mihai, Săcuieni, judeţul Bihor; Urziceni, Petea, judeţul Satu-Mare) şi Bulgaria (Giurgiu; Vama Veche, Ostrov, Negru Vodă, judeţul Constanţa; Bechet şi Calafat, judeţul Dolj).

  • Cei care vor întâmpina neplăceri sau vor fi nemulţumiţi de atitudinea poliţiştilor de frontieră pot apela, pentru reclamaţii, la numărul de telefon 021/9590.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News