Euro 2012: Anglia a evitat un eşec surprinzător pe teren propriu

Euro 2012: Anglia a evitat un eşec surprinzător pe teren propriu

Echipa naţională a Angliei a evitat cu greu o înfrângere usturătoare pe teren propriu, aseară, în confruntarea de pe Wembley, în faţa reprezentativei Elveţiene. Oamenii lui Fabio Capello au revenit de la 0-2 şi meciul s-a încheiat la egalitate, 2-2.

Wayne Rooney a lipsit de la meciul de aseară, atacantul lui Manchester United fiind suspendat, dar şi în convalescenţă după ce a efectuat un transplant de păr. Pe gazonul din Wembley, englezii au avut mult de tras pentru remiza cu elveţienii. Tranquillo Barnetta a marcat de două ori în prima jumătate de oră a meciului, învingându-l pe portarul Joe Hart din două lovituri libere. Frank Lampard a redus din handicap înainte de pauză, transformând un penalty, în timp ce omul care l-a înlocuit pe teren în a doua repriză, Ashley Young a marcat golul doi al englezilor.

În urma acestui rezultat, Anglia conduce în Grupa G de calificare la Euro 2012, fiind la egalitate de puncte (11) cu Muntenegru, care a remizat aseară, tot pe teren propriu, 1-1, cu Bulgaria. Elveţienii şi bulgarii au şanse mici de a prinde primele două locuri în clasament, fiind la şase puncte distanţă.  

Tot aseară, în preliminariile Euro 2012, Slovacia, Rusia şi Irlanda îşi continuă lupta pentru supremaţie în Grupa B. Slovacii au învins pe terenul Andorrei, 1-0 (gol Robert Vittek), Rusia s-a impus cu 3-1 acasă în faţa Armeniei (hat-trick Roman Pavlyuchenko), în timp ce Robbie Keane a reuşit o "dublă" pentru irlandezi în victoria cu 2-0 din Macedonia. Toate cele trei echipe au acumulat 13 puncte.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Grupa F, Grecia a învins Malta cu 3-1, campionii europeni din urmă cu şapte ani având acum un punct avans faţă de Croaţia în fruntea clasamentului. Portugalia s-a impus greu în duelul cu Norvegia din Grupa H şi împarte primele poziţii ale clasamentului cu Danemarca (învingătoare în Islanda cu 2-0) şi Norvegia. Toate cele trei echipe sunt la cota de 10 puncte.

Într-un meci amical jucat aseară, Brazilia - viitoarea adversară a tricolorilor - a remizat, fără goluri, cu Olanda. Tot ieri, Spania a zdrobit Statele Unite cu 4-0, Santi Cazorla şi Alvaro Negredo reuşind câte o "dublă".