Echipele naţionale de fotbal ale Poloniei şi Greciei s-au anulat reciproc în meciul de deschidere al Campionatului European din acest an.
Cele două reprezentative au încheiat la egalitate, scor 1-1, partida disputată ieri, pe "National Stadium" din Varşovia.

Elenii au jucat în "10" din minutul 44

"Leşii" au deschis scorul în primele 20 de minute, prin Lewandowski, şi se părea că vor avea un meci facil, mai ales că au beneficiat şi de ajutorul substanţial al arbitrului spaniol Carlos Velasco Carballo.

"Fluieraşul" iberic i-a lăsat pe greci cu un om în minus încă din minutul 44 al meciului, când i-a acordat foarte uşor cel de-al doilea galben lui Papasthopoulos, trimiţându-l, astfel, la cabine. Mai mult, Carlos Velasco Carballo le-a refuzat elenilor un penalty clar ca lumina zilei în minutele suplimentare ale primei reprize. Polonezul Perquis a alunecat în propria suprafaţă de pedeapsă şi a atins mingea cu mâna, infracţiune pe care a văzut-o toată lumea, mai puţin "centralul".

Chiar şi cu un om mai puţin pe teren şi dezavantajaţi de arbitraj, naţionala Greciei a renăscut miraculos în repriza secundă. Salpingidis, a egalat în minutul 51, iar cu 20 de minute înainte de final, a fost aproape de marea lovitură.

Salpingidis a scăpat singur în careu cu Szczesny, portarul gazdelor l-a faultat în postură de ultim apărător şi a luat "roşu", dar penalty-ul a fost ratat de Karagounis.

Campionatul European de fotbal va fi boicotat, aşa cum anunţau încă de-acum o lună, de guvernele mai multor state europene, care astfel au decis să protesteze faţă de condiţiile de încarcerare ale fostului premier Iulia Timoşenko. Germania, Franţa, Marea Britanie, Olanda, Spania, Austria şi Belgia au anunţat că nu vor avea niciun membru al guvernului la meciurile de la Euro 2012.

Giulio Terzi, ministrul de externe al Italiei, a spus că urmăreşte cu preocupare situaţia din Ucraina, însă nu a precizat dacă va fi prezent la evenimentul sportiv de pe "Bătrânul Continent".

În Grupa A s-a disputat aseară, după închiderea ediţiei, partida Rusia – Cehia.

"Centralul" partidei a tras pe faţă cu gazdele, eliminând uşor un grec şi refuzându-le un 11 metri elenilor

Cum au trăit partida fanii celor 2 naţionale


O protestatară din Ucraina a fost arestată la Varşovia
Citiţi şi:

  • CONCURS EURO 2012: Germania – Portugalia. Maşinăria neamţească vs. Cristiano Ronaldo. Care va fi scorul?