Tras la răspundere de către național-liberalul Virgil Guran, Eugen Teodorovici a avut o reacție în stilul caracteristic.

Cum a decurs disputa dintre Eugen Teodorovici și Virgil Guran:

Eugen Teodorovici: Eu pot să vă spun că tot ceea ce înseamnă angajamente pe acest an se poate executa. Acum nu pot să spun eu ceea ce niște apatiști aflați acum la guvernare nu pot să facă. Nu pot să răspund ceea ce nu fac dânșii.

Virgil Guran: Domnule Teodorovici, îmi răspundeți…

Eugen Teodorovici: Domnule Guran, pot să vorbesc și eu?

Virgil Guran: Păi nu, da’ ne faceți apatiști așa, din prima… Parcă sună rău.

Eugen Teodorovici: Eu nu am apucat să o zic pe a mea. Vă rog, domnule Guran, că acuma fiind la putere… Vă rog, întrebați-mă…

Virgil Guran: Printre altele, se poate rezolva și deficitul de cinci miliarde din PNDL?

Eugen Teodorovici: De unde 5 miliarde ați scos dumneavoastră?

Virgil Guran: Din datele prezentate de către foștii dumneavoastră subordonați.

Eugen Teodorovici: Chiar nu pot să intru în orice circ cu oricine care pretinde că știe economie. Deci 5 miliarde astăzi pe PNDL nu există.

Virgil Guran: Mulțumesc pentru atributul de „oricine”. Dumneavoastră puteți vorbi fără să jigniți? Eu v-am întrebat tehnic dacă există sau nu există.

Eugen Teodorovici: Domnule Guran, mă ascultați? Dumneavoastră vorbiți din auzite.

Virgil Guran: Există sau nu deficit de 5 miliarde la PNDL.

Eugen Teodorovici: Nu există cei 5 miliarde facturi depuse la PNDL. Noi am achitat încă 400 de milioane de lei pentru a face plăți la PNDL. (…) Au mai rămas plăți în continuare de făcut. Deci este vorba despre un miliard, nu de 5 miliarde.