Etapa marilor speranţe

Etapa marilor speranţe

După ce, ieri, gazdele - Dinamo, Unirea Urziceni, FC Argeş şi Oţelul - au reuşit să câştige, fără să primească gol, partidele cu Gloria Bistriţa, FC Vaslui, Rapid, respectiv Farul Constanţa, astăzi se vor disputa celelalte cinci partide ale etapei 26 a Ligii I. Capul de afiş al zilei este ţinut de partida din Ghencea, dintre Steaua şi CFR Cluj, însă partide importante, contând atât pentru lupta la vârf, cât şi pentru cea de evitare a retrogradării, se vor juca la Timişoara, Braşov, Mediaş şi Târgu Jiu.

1. Gaz Metan Mediaş - CS Otopeni - ora 15.00

Partida la Mediaş reprezintă ultima şansă a echipei gazdă de a continua lupta pentru evitarea retrogradării, în timp ce formaţia din Otopeni (13 puncte) este obligată să strângă cât mai multe puncte în ultimele runde ale Ligii I în vederea îndeplinirii baremului de 25 de puncte. Cele două echipe sunt vecine de clasament, însă Gaz Metan (locul 16) are un avans de opt puncte faţă de Otopeni şi, în cazul unei victorii în partida de astăzi, combinat cu un eşec al Politehnicii Iaşi la Timişoara, poate aduce echipa din Mediaş la doar patru puncte de "salvare".

2. FC Timişoara - Politehnica Iaşi - ora 17.00

Ne puteți urmări și pe Google News

Timişorenii pot reveni la trei puncte în spatele liderului Dinamo dacă înving, astăzi, Politehnica Iaşi, formaţie care a câştigat, runda trecută, chiar în faţa "câinilor roşii", scor 1-0. De cealaltă parte, bănăţenii au pierdut etapa trecută, pentru prima oară cu Gabi Balint pe banca tenică, după un meci şoc, încheiat cu scorul de 4-3 pentru FC Vaslui. 3. Pandurii Târgu Jiu - Gloria Buzău - ora 17.00

Pandurii Târgu Jiu par să repete performanţa reuşită la sfârşitul sezonului trecut, când a reuşit să evite retrogradarea printr-o serie incredibilă de succese, a stâns 9 puncte în ultimele trei partide şi s-a îndepărtat de zona "roşie" a clasamentului. Astăzi, la Târgu Jiu, vine Gloria Buzău, care a strâns, până în acest moment, doar cinci puncte în deplasare şi doar nouă în total. Mai mult, buzoienii, care sunt ca şi retrogradaţi, au şi cea mai slabă defensivă în partidele de pe teren străin din Liga I, priminid 29 de goluri în 13 partide.

4. FC Braşov - Universitatea Craiova - ora 19.00

O partidă foarte interesantă este cea de la Braşov, unde vine Universitatea Craiova. "Juveţii", locul cinci în clasament, au mare nevoie de puncte pentru a rămâne în zona "euro", însă echipa lui Nicolo Napoli par ieşiţi din formă, nereuşind să înscrie în ultimele două partide - 0-0 cu Unirea Urziceni şi 0-1 cu FC Timişoara. De cealaltă parte, FC Braşov a primit doar trei goluri (cele mai puţine) în cele 12 partide disputate în acest sezon pe teren propriu, iar o victorie în faţa Universităţii poate aduce formaţia antrenată de Răzvan Lucescu la doar un punct de Craiova şi Rapid.

5. Steaua Bucureşti - CFR Cluj - ora 21.00

Steaua şi CFR vor închide etapa a 26-a. "Roş-albaştrii" (locul 7) vin cu moralul ridicat după victoria de la Mediaş, iar o victorie în faţa clujenilor este foarte importantă în perspectiva realizării "obiectivului" fixat de patronul Gigi Becali - câştigarea titlului de campioană. Cujenii au înregistrat rezultate contradictorii în ultima perioadă, câştigând, la scor minim, ultimele două deplasări, de la Constanţa şi Iaşi, însă pierzând puncte importante la Craiova (scor 1-4) şi pe teren propriu cu Gloria Bistriţa (2-2).

Vezi aici programul complet al etapei. Clasamentul Ligii I