Iohannis le-a cerut românilor să îi acorde din nou votul. El a promis că dacă obține un nou mandat, nu va numi niciun guvern care nu-i împărtășește viziunea unei Românii „funcționale și normale”.

Președintele PNL, Ludovic Orban, l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis în cadrul reuniunii de la Romexpo.
„Îl invit să se adreseze acestei adunări pe președintele Klaus Iohannis, viitorul președinte al României”, a declarat Ludovic Orban.

Iohannis și-a început discursul cu tragedia de la Caracal care este rezultatul „politicilor falimentare” ale PSD-ALDE și i-a anunțat pe liberali că războiul va fi câștigat abia când România va avea un președinte, un guvern și o majoritate parlamentară care colaborează pentru binele cetățenilor.

Iohannis a făcut un apel la toate forțele din opoziție să se unească pentru a împlini împreună viziunea României puternice, funcționale, în care cetățenii să se simtă bine și în siguranță.

„Mă bucur să mă aflu alături de voi, mai ales că astăzi sunteți, prin votul românilor, cel mai important partid din România.

Este o recunoaștere, dar și o mare, mare răspundere. Este esențial să înțelegem de ce am ajuns aici și ce avem de făcut pentru a reclădi România normană pe care ne-o dorim cu toțîi. Cazul Caracal ne dezvăluire cât de grav este dezastru provocat statului și cetățenilor săi de politică falimentară a partidului aflat în prezent la guvernare.

PSD a trădat votul oamenilor, niciodată nu s-a văzut asta mai bine că acum: eșec economic, eșec, legislativ, eșec în protejarea cetățenilor, dispreț pentru oameni, bani pentru clientelă. Acesta este bilanțul guvernării PSD din acești ani”, a declarat președintele Iohannis.

„M-am luptat alături de voi liberalii și de celelalte partide de opoziție pentru a stopa acest proces și pentru a reduce efectele dramatice ale infestării instituțiilor statului cu virusul incompetenței. Am primit cel mai important semnal din partea oamenilor că ne susțîn în efortul nostru în a bloca distrugerea României de către un partid nociv care și-ar pierdut de mult timp sensul și busola”, a mai precizat Klaus Iohannis la Romexpo.