Evenimentul Zilei > Actualitate > Este oficial. Cadavrul descoperit pe un câmp din Arad e a lui Sebastian Corbei
Este oficial. Cadavrul descoperit pe un câmp din Arad e a lui Sebastian Corbei

Este oficial. Cadavrul descoperit pe un câmp din Arad e a lui Sebastian Corbei

Cadavrul care a fost găsit pe un câmp din Arad, în urmă cu doar câteva săptămâni, este a lui Stebastian Corbei.

Trupul lipsit de viață descoperit pe un câmp din Arad aparține lui Sebastian Corbei, anunță jurnaliștii de la Antena 3. Cadavrul a fost descoperit în urmă cu doar câteva săptămâni.

Cadavrul găsit era în stare avansată de descompunere şi a fost parţial devorat de animale.

„Din primele constatări medico-legale nu rezultă că pe corpul victimei ar fi existat urme de violenţă”, a mai declarat procurorul.

După spusele părinţilor, hainele sunt aceleaşi cu care era îmbrăcat copilul la momentul dispariţiei. Cu toate acestea, trebuie făcută expertiza ADN pentru confirmarea identităţii, iar pentru asta au fost prelevate deja probe biologice ce vor fi trimise la Institutul Naţional de Medicină Legală Bucureşti”, a declarat procurorul.

Un cadavru ce pare a fi al unui copil a fost găsit, în urmă cu trei săptămâni, pe un câmp aflat la aproximativ 12 kilometri de locul în care a dispărut, în luna ianuarie, Sebastian Corbei, în vârstă de 7 ani, din localitatea arădeană Vânători, copil căutat atunci timp de o lună de autorităţi.

Sebastian Corbei a fost văzut ultima dată pe 9 ianuarie, în jurul orei 16,30, la o stână de lângă localitatea Vânători. El plecase de acasă dimineaţa, la joacă în sat, ulterior alăturându-se altor copii pentru a merge la stână însoţiţi de un localnic bătrân. Mama copilului a sunat la 112 în jurul orei 19,00, pentru a anunţa dispariţia, când a constatat că acesta nu se întoarce acasă.

Pe parcursul unei luni, la căutările organizate de autorităţi, care au avut loc pe uscat şi în ape pe o rază de până la 30 de kilometri de casa copilului, au participat sute de persoane, respectiv poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pădurari şi voluntari. Au fost folosite numeroase echipamente, dar şi drone, un elicopter, câini de urmă, sonare şi maşini de teren.