Evenimentul Zilei > Economie > ESET lansează platforma Safer Kids Online pentru a menține siguranța copiilor în lumea digitală (P)
ESET lansează platforma Safer Kids Online pentru a menține siguranța copiilor în lumea digitală (P)

ESET lansează platforma Safer Kids Online pentru a menține siguranța copiilor în lumea digitală (P)

În spatele ecranelor, unul din trei utilizatori ai internetului este, de fapt, un copil, care se confruntă, bineînțeles, cu aceleași pericole ca oricare adult care navighează pe internet.

Era digitală a adus nenumărate oportunități de progres în întreaga lume, însă pericolele pot fi și ele prezente într-un mod complet diferit de controlat fașă de cele din viața reală.

Potrivit Centrului de Cercetare a Cyberbullying-ului, 34% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani din SUA au experimentat o formă de hărțuire cibernetică, în timp ce NSPCC, o organizație caritabilă pentru copiii din Marea Britanie, a dezvăluit recent că poliția a înregistrat 9.000 de infracțiuni sexuale asupra copiilor în intervalul 2017-2018, ce au pornit sub o formă sau alta din mediul online.

Copiii, în special, sunt așadar expuși la tot felul de riscuri, iar părinții și școlile, deși animate de cele mai bune intenții, nu dețin întotdeauna cunoștințele necesare pentru a proteja copiii în mediul digital. Safer Kids Online , noua inițiativă ESET, se angajează să contribuie la un univers online mai sigur pentru copii, oferind o paletă largă de resurse educaționale pentru familiile și școlile din întreaga lume.

ESET, un lider global pe piața soluțiilor de securitate antivirus si anti-malware, a lansat tocmai cu acest scop noua sa platformă Safer Kids Online – un site plin de resurse, dedicat construirii unui mediu online mai sigur pentru copii. Aceasta include clipuri video, articole și informații de specialitate, adresate copiilor, părinților și școlilor și are ca obiectiv să îi ajute pe cei mici să se bucure de internet la întregul său potențial, într-o lume digitală mai sigură.

Site-ul educațional Safer Kids Online include o serie de resurse potrivite pentru copiii cu vârste mai mici, pentru adolescenți și părinții acestora, dezvoltate în cooperare cu psihologi pediatri recunoscuți și cu experți în securitate cibernetică, membrii ai echipei ESET.

Resursele vor oferi îndrumări și sfaturi pentru copii și adulți cu privire la practicile necesare pentru o navigare sigură pe web și vor fi orientate în jurul unor subiecte cheie lunare. Între subiecte se numără selfie-urile și riscurile pe care le prezintă partajarea datelor sensibile, semnele unei hărțuiri cibernetice și protejarea copiilor împotriva prădătorilor online.

Vor fi disponibile, de asemenea, concursuri în care părinții pot câștiga gadget-uri amuzante și educaționale pentru copii, dar și o secțiune de materiale ce pot fi printate și folosite în școli sau cluburi pentru copii. Toate resursele puse la dispoziție tuturor celor interesați își pot găsi un uz, de asemenea, în mediile școlare, ajutând la creșterea gradului de conștientizare socială cu privire la protejarea copiilor în mediul online, unele dintre materiale fiind axate pe subiecte precum rețelele de socializare, jocurile online sau protecția antivirus și malware.

Safer Kids Online oferă de asemenea sfaturi cu privire la modul în care soluțiile software pot ajuta la protejarea copiilor. De exemplu, o aplicație precum ESET Parental Control pentru Android include posibilitatea de a controla conținutul web neadecvat și de a gestiona timpul petrecut de copii în compania anumitor dispozitive, analizând în același timp cât sunt de potrivite aplicațiile pe care le utilizează pentru vârsta lui.

Acest lucru le permite părinților să limiteze utilizarea anumitor site-uri și să primească rapoarte despre activitățile lor online, ajutându-i să depisteze orice soi de probleme sau obiceiuri negative, înainte de a deveni
serioase.

Pentru a afla mai multe despre platforma Safer Kids Online și pentru a vă abona la informațiile cu caracter educațional puse la dispoziție puteți da click aici.