COLORĂM ROMÂNIA. Eşelniţa, Paradisul din Cazane

COLORĂM ROMÂNIA. Eşelniţa, Paradisul din Cazane

Un nume aproape exotic precum Eşelniţa nu e deloc unul menit să işte din start reverberaţii ori promisiuni de desfătare turistică, întrucât ori e unul necunoscut majorităţii românilor ori este confundat cu dezgustătoarea Işalniţă a Doljului, orăşelul din apropierea Craiovei supus unei industrializări grobiene. Dacă încă ai bafta să afli că numita Eşelniţă e situată pe clisura Dunării, la vreo trei km în amonte de Orşova, deci în apropiere de Cazane, acest simplu fapt în sine se poate constitui într-o zgândărire a curiozităţii personale care să justifice un drum până acolo.

Lăsând Turnu Severin în urmă şi pătrunzând în defileul Dunării, pe măsură ce înaintam către amonte, parcă regretam că aveam un obiectiv fix, amintita Eşelniţă, fiindcă mai toate locurile şi peisajele întâlnite în cale, în toate acestea Dunărea fiind principalul, dar nu singurul element de decor paradisiac, ne îndemnau să zăbovim sau chiar să înnoptăm acolo.

Citeşte povestea integrală pe colorămromania.ro. Încarcă povestea sau fotografia ta despre românii remarcabili pe care i-ai întâlnit, despre locurile care ţi-au rămas în suflet. Scrie despre experienţele pozitive pe care le-ai trăit în România. Poţi trimite povestea ta şi la adresa Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti. Citiţi şi: