Concertul pe care artistul italian Eros Ramazzotti l-a susţinut, sâmbată seara, pentru aproximativ 9.000 de spectatori, pe Stadionul "Iolanda Balaş Soter" din Bucureşti a fost unul plin de energie şi pasiune în stil italian.

Din lista de "ingrediente" au făcut parte hituri, dar şi melodii de pe cel mai recent album al său, "Ali e Radici".

Show informal

Sâmbătă la amiază, Ramazzotti a ajuns la arenă pentru probele de sunet şi, în jurul orei 21.15, a urcat pe scenă cu trupa sa compusă din trei chitarişti, un saxofonist, un pianist şi trei soliste, Sara, Chiara şi Romina.

Îmbrăcat lejer, în blugi şi tricou, la fel ca toată "echipa" sa, artistul a salutat publicul, a lăudat fetele din Bucureşti şi nu "a ratat" niciun hit, fiind răsplătit cu ropote de aplauze. În deschidere, trupele româneşti Proconsul şi Grimus au avut grijă ca publicul să fie antrenat pentru show-ul care a umplut stadionul de rugby.

Cântăreţul în vârstă de 46 de ani a reuşit să le transmită spectatorilor pasiunea sa pentru muzică, lucru care i-a adus, până acum, peste 40 de milioane de albume vândute, dar şi duete cu artişti ca Cher, Tina Turner sau Laura Pausini. Nici la Bucureşti artistul nu a făcut rabat la voci feminine, cele trei soliste care l-au însoţit fiind prezente pe sce nă pe toată durata concertului.

Sonorizare perfectă

Şi pentru ca show-ul să fie complet, cei prezenţi s-au putut bucura de o sonorizare atât de clară încât părea playback, dacă artistul nu dovedea în fiecare moment, printr-o excelentă comunicare cu bucureştenii, că evenimentele de pe scenă sunt 100% live. Ramazzotti beneficia însă de un prompter, pe care cuvintele româneşti erau scrise "adaptat" limbii lui materne, de pildă "ce facez?".

Prestaţia lui a fost presărată cu diverse glume, cu demonstraţii de chitară, saxofon şi pian din partea fiecărui membru al trupei, dar şi cu "afirmarea" fiecăreia dintre cele trei cântăreţe. Nici momentele romantice nu au lipsit, piesa "Sara", cântată alături de cântăreaţa omonimă, trezind romantismul câtorva dintre băieţii din public ce şi-au invitat iubitele la dans.

Deşi artistul stabilise ca show-ul să dureze o oră şi jumătate, la cererea insistentă a publicului, acesta a revenit pentru încă două melodii, întreg concertul finalizându-se după două ore de muzică, în aplauzele unui stadion plin de oameni.

Din playlistul său nu au lipsit "Un’altra te", "Parla con me", "Cose della vita" şi "Se bastasse una canzone". La finalul concertului, Eros Ramazzotti le-a mulţumit spectatorilor în limba română, luându-şi la revedere alături de formaţie.

"Bună seara, Bucureşti! Ce faceţi? Aici, la Bucureşti, sunt fete frumoase. Să cântăm pentru ele!",
EROS RAMAZZOTTI, artist