Sorina Ferari, eroina din Iaşi, a fost înmormântată

Sorina Ferari, eroina din Iaşi, a fost înmormântată

Sorina Florinela Ferari (20 de ani), tânăra care şi-a pierdut viaţa pentru a salva o tânără din incendiul izbucnit, pe 20 ianuarie, în restaurantul “PUB 75" din Iaşi, a fost înmormântată astăzi în localitatea natală, Gura Humorului.

În jur de 400 de persoane au condus-o pe ultimul drum pe Sorina Ferari, iar slujba religioasă a fost oficiată de preotul Emil Roman, care i-a fost profesor tinerei la şcoala generală. Colegi din şcoala generală şi din liceu, colegi de la Şcoala Postliceală Sanitară Suceava şi de la Universitatea Petre Andrei din Iaşi, unităţile de învăţământ la care învăţa în paralel fata, cu toţii au venit să-şi ia rămas bun de la Sorina Ferari. Rudele se aşteptau să vină la înmormântare şi Alexandra Chelaru, tânăra pe care Sorina a salvat-o din flăcările care cuprinseseră pub-ul în care lucra, însă ea nu a venit.

Sicriul tinerei înmormântate în rochie de mireasă a fost transportat până la locul de veci de şase pompieri militari de la Garda de intervenţie din Gura Humorului.  Sorina Ferari ar putea primi post-mortem titlul de cetăţean de onoare al Iaşiului, în urma unei propuneri făcute de consilier local PDL Cătălin Toma, care va fi discutată în şedinţa de mâine a consiliului local. De asemenea, Universitatea "Petre Andreii" din Iaşi, unde tânăra urma cursurile Facultăţii de Drept, intenţionează să înfiinţeze o bursă care să-i poarte numele.

Pe 20 ianuarie, Sorina Ferari a intrat în restaurantul în flăcări, a luat un stingător şi a salvat o angajată a localului. Din păcate, tănăra nu a reuşit să mai iasă din restaurant, iar corpul său a fost descoperit după stingerea flăcărilor. Alături de mama Sorinei, care a venit din Italia, s-au aflat câteva sute de persoane, emoţionate de sfârşitul tragic al studentei eroine.

Ne puteți urmări și pe Google News