Evenimentul Zilei > International > Erdogan spune că „milioane” de migranți se vor îndrepta “curând” spre Europa
Erdogan spune că „milioane” de migranți se vor îndrepta “curând” spre Europa

Erdogan spune că „milioane” de migranți se vor îndrepta “curând” spre Europa

LA LIBRE BELGIQUE (Belgia). "Milioane" de migranți se vor îndrepta “curând” spre Europa după ce Turcia a deschis frontierele, a afirmat luni președintele Recep Tayyip Erdogan, accentuând presiunea asupra Bătrânului Continent care se teme de un aflux major.

De când am deschis granițele (vineri), numărul celor care s-au îndreptat spre Europa a atins sute de mii. În curând, acest număr va fi de milioane”, a afirmat dl Erdogan într-un discurs la Ankara. Aceste cifre par foarte supraevaluate față de realitatea observată pe teren de AFP.

UE se așteaptă că Turcia să respecte acordul privind migranții

UE se așteaptă ca Turcia să respecte acordul care urmărește să împiedice migranții să ajungă în Europa, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, după ce Ankara a avertizat contra unui nou aflux.

Suntem convinși de valoarea acordului și așteptăm ca el să fie respectat”, a declarat Steffen Seibert într-o conferință de presă la Berlin, adăugând că orice diferend pe acest subiect între Ankara și Berlin ar trebui rezolvat prin negocieri între parteneri. (Rador)