Epopeea unui iPhone pierdut şi regăsit

Epopeea unui iPhone pierdut şi regăsit

Probabil că inginerul Gray Powell s-ar fi pierdut în echipa iluştrilor anonimi care lucrează pentru Apple. Numai că a ajuns cunoscut peste noapte, pentru că a pierdut prototipul noului iPhone.

Restaurantul Gourmet Haus Staudt, din California, este cunoscut ca un loc ideal pentru a savura diverse specialităţi de bere tradiţională germană. Numai că acum e mai cunoscut graţie inginerului Gray Powell, programator în cadrul echipei care lucrează la realizarea softului care va permite iPhone să realizeze apeluri.

Gray Powell a absolvit Universitatea în Carolina de Nord în 2006 şi este un fotograf amator talentat, notează gizmodo.com, publicaţia care a făcut publice primele imagini cu noul iPhone. De ziua lui, pe 18 martie, Gray savura berea germană şi testa noul iPhone, deghizat într-un iPhone 3GS.

iPhone, uitat pe mânerul scaunului

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am subestimat berea germană” este ultimul mesaj pe care tânărul de 27 de ani l-a postat pe Facebook de pe prototipul iPhone. Martorii spun că Gray a plecat apoi spre casă şi că dispozitivul a fost uitat pe mânerul scaunului.

Un bărbat beat l-a găsit, i-a întrebat pe cei din jurul său dacă dispozitivul le aparţine. Într-un final l-a lăsat unor tineri, care au aşteptat câteva ore bune reîntoarcea lui Gray. În zadar însă.

Între timp, cei doi tineri au început să se joace cu noul iPhone, fără să ştie ce au în mână. A doua zi dimineaţă, tânărul a descoperit că sub carcasa iPhone 3GS se afla de fapt noul iPhone. Tânărul a intrat pe site-ul Apple şi a sunat la mai multe numere de telefon cerând sî vorbească cu cineva din conducerea companiei sau din departamentul de programare. Nu a avut noroc să fie transferat către cineva dornic să îl asculte. Prototipul, cumpărat cu 5.000 de dolari

După câteva săpămâni, el a vândut prototipul celor de la revista Gizmodo pentru 5.000 de dolari. Reporterii au contactat compania şi l-au sunat şi pe Gray. Din tonul vocii sale, reporterii au tras concluzia că nu se simţea deloc bine.

Acest incident i-a crescut popularitatea lui Gray Powell pe Facebook, programatorul devenind ţinta multor ironii.

„Îmi poate cineva împrumuta un telefon? Am înţeles că am dreptul la un singur apel”, scrie unul dintre utilizatori.

„Ştie cineva detalii despre legile de extrădare din Canada?”, este o întrebare ironică postată de un alt utilizator.

Scăparea lui Gray este prima breşă în sistemul de securitate a informaţiilor dezvoltat pentru Apple, care se bucură de un bun renume în ceea ce priveşte importanţa pe care o acordă protejării informaţiilor referitoare la noile sale produse. Compania are o adevărată armată de agenţi de securitate, a căror singură misiune este să se asigure că nu se scurg informaţii.