FC PORTO – MANCHESTER UNITED 0-1 (scor general, 2-3)
A marcat: C. Ronaldo '6


Golul senzaţional, din minutul şase al partidei de pe Estadio do Dragao, reuşit de Crisitano Ronaldo s-a dovedit a fi decisiv pentru Manchester United, care devine prima echipă din Anglia care câştigă la Porto. Portughezul Ronaldo a marcat de la peste 35 de metri şi menţine Manchester United în cursa pentru apărarea titlului în Liga Campionilor, lucru nereuşit încă de nicio echipă.

După remiza cu goluri din partida tur, FC Porto avea nevoie doar de o remiză albă pe teren propriu pentru a obţine o nouă calificare în semifinalele competiţei. Golul lui Ronaldo le-a stricat planurile lusitanilor, care, în ciuda unei dominări teritoriale, nu au reuşit să îi pună mari probleme lui Van der Sar. Din echipa lusitană a făcut parte şi românul Cristian Săpunaru, care a fost titular şi a repetat evoluţia foarte bună din meciul tur, când Porto a remizat pe Old Trafford, scor 2-2.

Manchester United, care este încă în cursa pentru câştigarea a cinci trofee în acest sezon, "diavolii roşii" câştigând deja Cupa Ligii Angliei şi Campionatul Mondial al Cluburilor, a completat "careul de aşi" al Ligii Campionilor, din care mai fac parte încă două echipe din Londra – Arsenal şi Chelsea şi una din Spania – FC Barcelona.

ARSENAL LONDRA – VILLAREAL CF 3-0 (scor general, 4-1)
Au marcat: Walcott '10, Adebayor '60, Van Persie
(pen.) '69

Dacă până în acest moment, succesul "tunarilor" în acest sezon al Ligii Campionilor a fost construit în jurul defensivei foarte solide, Arsenal neprimind niciun gol în ultimele cinci partide de pe teren propriu, aseară, londonezii au practicat un joc extrem de ofensiv, reuşind să puncteze de trei ori în poarta spaniolilor de la Villareal.

După remiza din partida tur (1-1), Arsenal a început în forţă meciul de pe teren propriu şi, combinaţiile rapide între Van Persie, Walcott, Adebayor şi Fabregas nu au dat nicio şansă spaniolilor. Scorul a fost deschis de Theo Walcott, după doar zece minute de joc. Arsenal a reuşit să îşi impună jocul de posesie pe toată durata meciului, şi, în minutul 60, Adebayor a dublat avantajul "tunarilor", în urma unei combinaţii rapide cu Van Persie. Olandezul Van Persie avea să îşi treacă şi el numele pe lista marcatorilor, după ce a executat cu calm o lovitură de pedeapsă contestată îndelung de oaspeţi.

Arsenal merge în penultimul act al Ligii Campionilor, unde va da piept cu Manchester United, în a patra semifinală "100%" englezească din ultimele cinci sezoane ale competiţiei.