Mâine, la sediul MECMA se va desfăşura a doua reuniune de consultări între experţii români şi norvegieni din cadrul programului Green Industry Innovation, în vederea elaborării Fişei de Program.

Programul Green Industry Innovation are ca obiectiv creşterea competitivităţii întreprinderilor ecologice, inclusiv ecologizarea industriilor existente, inovarea în industria verde şi antreprenoriat.

Rezultatele Programului vizează reducerea producţiei de deşeuri şi a emisiilor în aer, apă şi sol, creşterea oportunităţilor de afaceri în ecologizarea economiei naţionale, creşterea utilizării tehnologiilor prietenoase cu mediul şi crearea de noi locuri de muncă în domeniul industriei verzi şi a antreprenoriatului.

Grupul ţintă principal este format din întreprinderi din sectorul privat, iar cel secundar din instituţii publice, universităţi şi ONG-uri, alocarea programului fiind de 24 milioane euro.

Întâlnirea va fi organizată de MECMA, în colaborare cu Innovation Norway, instituţie publică din Regatul Norvegiei, Operator de Program în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014 şi este o continuarea a discuţiilor care au avut loc la Bucureşti, la sfârşitul lunii mai, între Innovation Norway şi reprezentanţii ministerelor, clusterelor şi universităţilor implicate în problematica industriei verzi.