Cea de-a doua zi a festivalului CokeLive promite un mix-exploziv pentru amatorii de punk, dance si rock, avand drept cap de afis trupa britanica Prodigy.

Una dintre prezentele energice ale showbizului international, celebra in Romania pe la jumatatea anilor ‘90, printre altele si datorita schimbarilor socante de imagine ale lui Keith Flint, care si-a vopsit in toate culorile smocurile de par ramase pe langa calota rasa (reusind astfel sa impuna o moda si imprumutandu-i o parte din faima sa si lui Gavril Dejeu, din intamplare ministru de interne in perioada de glorie a trupei si, tot din intamplare, „coafat” de trecerea anilor cam in acelasi stil).

La aproape zece ani de la ultimul lor concert in Romania, trupa Prodigy va canta iar la Bucuresti, diseara, incepand cu ora 22.05, pe scena mare de pe Lacul Morii.

Muzicienii britanici si stafful tehnic, in total 15 persoane, vin astazi in Romania, direct de la Londra, si vor fi cazati intr-un hotel de cinci stele, unde li s-a asigurat tot confortul, incepand de la hrana calda disponibila 24 de ore, centru de fitness si acces la piscina.

Doua limuzine Mercedes S Class si o masina de oras vor asigura transportul artistilor in Bucuresti, iar echipa de securitate, asigurata in totalitate de organizatorul roman al concertului, ii va insoti in permanenta pe parcursul sederii lor in Romania.

„The Firestarter”, in actiune la Bucuresti

Dincolo de extravagantele lui Keith, Maxim, fost Reality, pata de culoare a trupei si „cel mai vanitos” dintre cei trei muzicieni britanici, nu s-a dat in laturi de la niciun accesoriu insolit: de la lentilele de contact in culori nefiresti, acei ochi de sarpe cu care a ramas in inima celor care aveau 20 de ani prin ‘96, pana la coltii de aur, masti pictate sau aplicate pe fata si machiaje amintind in buna masura de Alice Cooper.

Si Keith, si Maxim insa recunosc ca trupa Prodigy si intregul ei succes international este in totalitate „copilul” lui Liam Howlett, creierul, exclusiv responsabil de superhiturile care aveau sa urce trupa in topurile europene, dar si in cele de peste Ocean.

Inclusi, fara voie, in curentele punk, neo si electro-punk, cei trei Prodigy au negat intotdeauna ca ar avea vreo legatura cu genul, preferand sa se promoveze ca „freestyleri”, inventatorii unei muzici care inca n-are nume.

„Numiti stilul nostru cum vreti”, spunea Maxim cu putin inainte de cel de-al treilea concert al trupei in Romania. Genul promovat de Prodigy a atras  intotdeauna punkerii, carora li s-au alaturat amatorii de rave si alte genuri electro, poate si unii dintre rockerii amatori de stiluri „tari”, adica acei rebeli care-si gasisera astfel o cauza suficient de buna pentru a consuma o uriasa cantitate din energia pe care, asa cum a promis intotdeauna Maxim, o primeau de pe scena.

Combinatii muzicale

Cu Prodigy cantand pe aceeasi scena cu The Rasmus, Vanilla Ice (acum intr-o noua prezentare) si Tom Novy (un DJ si producator german care a reusit sa iasa din anonimat cu „Take it”, o piesa nou-nouta si foarte comerciala, in care se vorbeste despre singuratate) organizatorii au asigurat o seara care fie ar putea sa-i multumeasca si sa-i impace pe toti fanii, fie sa enerveze pe toata lumea.

Sa nu uitam ca admiratorii europeni ai grupului finlandez The Rasmus, acei tineri cu piercinguri la vedere, cu haine negre asortate cu accesorii negre si machiaje puternice de aceeasi culoare, sunt foarte fideli formatiei, calatoresc si mii de kilometri sa vada un spectacol, isi dau intalnire pe forumuri pentru a-si uni fortele si pentru a-si gasi parteneri de drum pentru concertele din strainatate. Acestia s-ar putea alatura romanilor la festivalul de la Bucuresti.

Pentru fanii The Rasmus care l-au iubit candva si pe Jules Verne, CokeLive organizeaza, la cerere, excursii cu balonul. Sute de norocosi se vor putea convinge ca Regia arata cu totul altfel vazuta de sus, pe muzica celor de la The Rasmus.

AMINTIRI

„Ice, Ice, Baby…”

De la celebra „Ice, Ice, Baby”, piesa la care cu greu ne putem gandi fara un zambet, mai ales daca ne amintim si imaginea de atunci a rapperului Vanilla Ice, cu aerul sau de gangster american dependent de marijuana, un „look” perfect inscris in tendintele disco ‘80, dar cu influentele anului 1990, care i-a adus artistului american consacrarea.

Salvari colorati, bluze cu stele, suvite blonde in freza ridicata si fixata puternic, ca o bidinea, Vanilla Ice a avut buna sa parte din „tortul” gloriei internationale, mai ales ca a reusit sa vanda un singur album (cel care continea celebra piesa, „To the Extreme” – lansat in 1990) in peste 11 milioane de exemplare.

Ne amintim si fanii lui pe atunci, nedezlipiti de guma de mestecat si plini de bratari colorate, pe care le aranjau dintr-o usoara miscare a mainii. Nu vom mai vedea aceiasi oameni astazi, pe Lacul Morii, si nici Vanilla Ice nu mai este acelasi. Intre timp a devenit DJ si se adreseaza amatorilor de dance american.

FESTIVALUL IN CIFRE

Un eveniment de doua milioane de euro

> Buget de aproximativ 2 milioane de euro, din care 20% reprezinta costuri tehnice, 20% costuri logistice si 60% onorarii

> 39 de nume romanesti si internationale pe afisul festivalului, in total aproape 400 de artisti si staf tehnic

> Aproape 50 de limuzine si minibusuri destinate transportului artistilor

> Trei saptamani pentru reamenajarea terenului, cu o echipa de 200 de oameni, care au lucrat la transformarea in „cel mai fierbinte loc din Capitala”

> Montajele tehnice (echipamente si scene) s-au desfasurat pe durata a patru zile

> Parametrii scenei principale: peste 300 mp, 24 de tone, un bloc operational complex – cu functionalitate multipla, cu avant-scena, culise si podiumuri mobile

> Scena mica: pe tarmul lacului, in imediata apropiere a intrarii, va lansa vedetele de maine ale muzicii romanesti, in cadrul programului Manifest Yourself

> Cortul pentru muzica dance: peste 1.200 mp, sonorizare exceptionala, ecran cu leduri, lumini profesionale

> 30 de camioane au asigurat transportul echipamentelor tehnice pe insula din Crangasi

> 100 de tone de echipament tehnic

> 40 de km de cabluri

> 8 mixere de mare putere

> Lumini fixe si neconventionale

PRETURI

Festivalul CokeLive va avea loc in perioada 22-24 iunie pe Insula Lacul Morii, din cartierul Crangasi. Biletele costa 84 de lei (23 si 24 iunie), 134 de lei (abonament pentru 23 si 24 iunie) si se gasesc in reteaua Diverta din tara, on-line, pe www.ticketpoint.ro, si la punctul de vanzare de pe Lacul Morii. Camparea pentru cele trei zile de festival costa 35 de lei.

INTERZIS

1. Accesul cu animale de orice fel

2. Accesul cu bauturi in recipiente din sticla, faclii, torte, artificii

3. Accesul cu medicamente de orice fel in perimetrul festivalului

4. Scaldatul in Lacul Morii

5. Accesul cu autovehicule sau biciclete, roller blades, scutere sau ATV-uri