Evenimentul Zilei > Justitie > Emoţii pentru Liviu Dragnea. Ultimele informaţii despre data posibilei eliberări
Emoţii pentru Liviu Dragnea. Ultimele informaţii despre data posibilei eliberări

Emoţii pentru Liviu Dragnea. Ultimele informaţii despre data posibilei eliberări

Liviu Dragnea aşteaptă cu nerăbdare decizia care va fi luată miercuri la Tribunalul Bucureşti, unde se judecă cererea de eliberare condiţionată respinsă de Judecătoria Sectorului 5 la 27 aprilie.

Emoţii pentru Liviu Dragnea. Ultimele informaţii despre data posibilei eliberări. Astfel, fostul preşedinte al PSD solicită să fie eliberat din penitenciarul Rahova după ce a executat doi ani din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

La instanţa de fond (Judecătoria Sectorului 5), Dragnea a primit o decizie nefavorabilă. Imediat, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a depus o contestaţie, care se va judeca la Tribunalul Bucureşti. În acest context, politicianul a încercat să împiedice desfăşuarea procesului la Tribunalul Bucureşti.

Emoţii pentru Liviu Dragnea

El a depus o cerere de strămutare a cauzei la alt tribunal din ţară, dar solicitarea a fost amânată marţi de Curtea de Apel Bucureşti. Aici s-a ajuns după ce avocata lui Liviu Dragnea nu a venit în sala de judecată din cauza problemelor de sănătate.

Iată cum a motivat magistratul de la Judecătoria Sectorului 5 respingerea cererii de eliberare a lui Dragnea: „Instanţa apreciază că scopul pedepsei nu poate fi atins la acest moment prin liberarea petentului. Astfel, raportat la funcţia de exemplaritate a pedepsei, fiecare cetăţean trebuie să fie conştient de consecinţele la care s-ar expune în cazul încălcării legii penale.

Eliberarea petentului, prin simpla împlinire a fracţiei şi în contextul unui comportament civilizat – normal de altfel, ar fi de natură a avea un efect total opus.

Evident, o astfel de măsură nu ar fi de natură a avea un efect descurajant, ba din contră, ar dovedi o lipsă de reacţie din partea statului faţă de cei care încalcă normele legale.”

Conflictele de la Rahova

După încarcerare, dostul lider al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea penitenciarului. N-au lipsit procesele dintre părţi, iar Dragnea a acuzat că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii. Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă după ce social-democratul a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu.

A sosit clipa cea mare pentru Liviu Dragnea!

Altfel, Dragnea este îngrijorat şi din cauza altui dosar penal. În prim-plan apare participarea acestuia la ceremonia de învestire a fostului preşedinte al SUA, Donald Trump. Iată ce au transmis procurorii DNA în legătură cu implicarea lui Dragnea în acest dosar, despre care puteţi citi mai multe informaţii aici.

„În perioada ianuarie 2017 – mai 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, foloase necuvenite pentru sine și pentru partid, constând în:

– asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a președintelui SUA, din perioada 17 – 21 ianuarie 2017, desfășurate la Washington D.C (S.U.A), în baza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 dolari, acces obținut prin intermediul unui om politic și de afaceri american, vicepreședinte al Comitetului Prezidențial de Inaugurare,

Trafic de influenţă

– asigurarea, cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri, a unor servicii de lobby și consultanță politică în valoare de 30.000 USD, în favoarea partidului din care făcea parte. Banii respectivi ar fi fost plătiți, în luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul în insulele Virgine Britanice și conturi bancare în Cipru, (controlată de omul de afaceri român cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri).

De asemenea, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu a mai acceptat de la același om de afaceri promisiunea unor foloase nepatrimoniale necuvenite constând în participarea, în perioada mai – iunie 2017, la două întâlniri (în final neconcretizate) cu înalți oficiali din SUA.

În acest context, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi traficat, în favoarea omului de afaceri român, influența reală pe care o avea față de prim-ministrul și alți membri ai Guvernului României, promițându-i că îi va determina pe aceștia să îi asigure interesele de afaceri, în special din domeniul militar și al intelligence, pe care respectivul le avea în România.”

Totodată, Liviu Dragnea are emoţii şi din cauza dosarului Belina, despre care puteţi citi ultimele informaţii aici.