Emil Constantinescu laudă guvernarea PNL | VIDEO

Emil Constantinescu laudă guvernarea PNL | VIDEO

Fostul preşedinte al României a apreciat astăzi, în deschiderea Congresului Extraordinar al Partidului Naţional Liberal, că "PNL a participat din plin la această istorie modernă şi europeană" a României, guvernarea liberală fiind una "inteligentă" şi "aducătoare de bunăstare".

"V-am fost alături, în ciuda dificultăţilor guvernării", a mai spus Constantinescu, citat de Mediafax, apreciind, în discursul său, "indentitatea PNL de unic reprezentant al centrului-dreapta", un simbol al liberăţii şi independenţei individuale.

PSD-PDL, coaliţie incompetentă

Emil Constantinescu a vorbit şi despre configuraţia politică actuală, comentând că "România este terenul de manevră a unei coaliţii care îşi arată zi de zi incompetenţa".

Ne puteți urmări și pe Google News

El a mai subliniat că, după alegerile din noiembrie 2008, PNL risca să îşi arunce în confuzie electoratul în cazul în care accepta să intre la putere alături de PSD sau de PDL.

Constantinescu a subliniat că a fost alături de liberali dintotdeauna, de la discuţiile privind fondarea Alianţei Civice la formarea CDR, la ultimele valuri ale mineriadelor şi provocările etapei post aderare, dar şi după ruperea aripii Stolojan din partid.

"Această consecvenţă este factorul pentru care PNL a reuşit performanţa de a creşte în preferinţele electorale, după patru ani de atacuri", a mai spus el.

După discursul fostului şef al statului, Călin Popescu-Tăriceanu şi-a exprimat aprecierea pentru modul în care Constantinescu a condus România, spunând că a fost preşedintele care a făcut primul demers de democratizare a ţării şi de apropiere de structurile euro-atlantice.

CITIŢI ŞI: Alegeri în PNL Tăriceanu "a făcut PNL mai puternic"

Patriciu vine la meciul Tăriceanu - Antonescu