Evenimentul Zilei > Actualitate > Emblema trupei Aerosmith, la 62 de ani
Emblema trupei Aerosmith, la 62 de ani

Emblema trupei Aerosmith, la 62 de ani

Izvor de energie debordantă şi acum, la o vârstă considerată de unii „venerabilă”, artistul Steven Tyler, pe numele său adevărat Steven Victor Tallarico, reuşeşte să îşi bucure fanii cu show-rile de excepţie.

De-a lungul anilor, Tyler şi-a construit o imagine extravagantă. Foloseşte întodeauna o garderobă de concert foarte colorată, la care se adaugă, semn distinctiv, şaluri lungi şi multicolore atârnate de microfon. Recent, solistul Aerosmith, care are abilitatea de a cânta la diferite instrumente – muzicuţă, percuţie, clape –   a fost nominalizat printre primii 100 de cântăreţi ai tuturor timpurilor.
Drumul către glorie al trupei Aerosmith a fost lung. Artiştii au în spate 40 de ani de carieră muzicală, începută în 1964, când Steven Tyler îşi formează prima trupă serioasă, „The Strangeurs”, în care cânta la tobe.
Mai târziu, Tyler schimbă numele trupei în „Chain Reaction”, şi compune, alături de Dan Solomon (clape). Trupa cânta coveruri ale melodiilor formaţiilor „The Beatles”, „The Rolling Stones”, „Animals and Yardbirds”.
Aerosmith apare în 1970, în formula Steven Tyler, Joe Perry, Ray Tabano, Dan Solomon, Tom Hamilton şi Joey Kramer.  Prima lor apariţie publică s-a petrecut la un liceu din Mendon.
„Eram şase în trupă, unii dintre noi trăiau practic în bucătărie, mâncând orez brun şi supă. Genul de zile când o halbă de bere era raiul pe pământ. Erau vremuri grele şi era minunat. La prânz, ne instalam instrumentele in fata Universităţii Boston, în piaţa centrală, şi începeam să cântăm. Aşa am primit primele angajamente”, îşi amineşte Steven Tyler într-un interviu acordat publicaţiei Circus Magazine.
Artistul a intrat în atenţia opiniei publice între anii 1970-1980 din cauza consumului masiv de droguri şi alcool. Atunci, el şi colegul de trupă Joe Perry au alcătuit un cuplu numit „Toxic Twins”. În 1986 Tyler a urmat un program de dezalcolizare, după care viaţa lui a intrat în normal.
A reuşit să-şi învingă dependenţa de analgezice, pe care începuse să le folosească excesiv în urma unui accident grav din vara  anului trecut, când a căzut de pe scenă, în timpul unui concert.
Aerosmith va concerta în premieră România pe 18 iunie, la Romexpo.

Biletele sunt puse în vânzare la preţuri care diferă în funcţie de poziţia faţă de scenă:

  • 140 lei – Gazon B,
  • 190 lei – Gazon A,
  • 330 lei – Golden Ring
  • 590 lei – tribună (locuri pe scaune)

Biletele pot fi achiziţionate online, pe www.eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, librariile Cărtureşti, Humanitas).
Organizatorii oferă fanilor posibilitatea de a-şi cumpăra biletele în trei rate lunare, doar prin Card Avantaj, la sediul Eventim din str. Grigore Alexandrescu, nr. 56.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: