Elvis Presley rămâne, pentru al doilea an consecutiv, cel mai bogat star după moarte, potrivit unui Top 13 realizat de revista „Forbes“. Regele rock’n’rollului, care a încetat din viaţă în 1977, a câştigat anul trecut 52 de milioane de dolari, mai mult decât Justin Timberlake (44 de milioane) sau Madonna (40 de milioane de dolari). Piaţa de CD-uri, DVD-uri, cărţi şi accesorii marca Presley a primit un impuls puternic anul trecut, când fanii au comemorat 30 de ani de la moartea starului.

Pe locul secund, cu 33 de milioane, vine autorul de benzi desenate Charles M. Schulz, iar pe locul al treilea, un „debutant“ în top, Heath Ledger. Cu rolul Joker-ului din „Cavalerul negru“ – un imens succes de box-office – se estimează că actorul ar fi câştigat peste 20 de milioane de dolari. Un alt „debutant“ este Paul Neuman, decedat în septembrie şi plasat pe locul 11 cu 5 milioane de dolari.

Printre celebrităţile care se regăsesc anual în clasament, se numără Albert Einstein (locul 4, cu 18 milioane de dolari), Marilyn Monroe (poziţia a 9-a, cu 6,5 milioane) sau James Dean (locul 12), care fac bani frumoşi şi la zeci de ani după moarte. Nu lipsesc din top producă torul Aaron Spelling, artistul Andy Warhol, fostul Beatles John Lennon şi cântăreţul de culoare Marvin Gaye, care încheie lista cu 3,5 milioane de dolari.