Elvețienii au votat pentru limitarea imigraţiei

Elvețienii au votat pentru limitarea imigraţiei

Elveţienii au decis duminică, prin referendum, să limiteze accesul pe piaţa muncii din ţara lor pentru cetăţenii statelor din Uniunea Europeană.

Pentru a fi validat referendumul este necesară îndeplinirea a două condiţii: atât majoritatea cantoanelor, cât şi majoritatea votanţilor trebuie să spună 'Da', precizează Agerpres, citând AFP.

Rezultatele arată diferenţe mari între partea germanofonă a Elveţiei, care a preferat reintroducerea cotelor pentru imigranţi, şi cea francofonă, care a votat 'Nu'.

  • Uniunea Europeană va analiza implicaţiile votului elveţienilor de limitare a imigrației

Majoritatea votanţilor, 50,3 %, au optat pentru impunerea de cote la numărul de imigranţi, potrivit unei estimări a institutului de sondare a opiniei publice GfS. Marja de eroare este de plus/minus 0,7%, a declarat Claude Longchamp, de la institutul menţionat. Guvernul de la Berna va aplica rapid decizia luată prin referendum duminică, de limitare a imigraţiei în masă, a declarat ministrul justiţiei, Simonetta Sommaruga, după anunţarea rezultatului final al consultării populare.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Cetăţenii elveţieni au acceptat iniţiativa populară contra imigraţiei în masă şi s-au pronunţat pentru o schimbare a sistemului elveţian, a afirmat ministrul, relatează AFP. Textul prevede ”limitarea imigraţiei prin stabilirea de plafoane şi contingente”, a mai spus oficialul.

”Acordul de liberă circulaţie cu Uniunea Europeană este repus în cauză”, a subliniat, la rândul său, ministrul elveţian de externe, Didier Burkhalter.

El a invitat toate formaţiunile politice să ia parte la discutarea mijloacelor de punere în aplicare a rezultatului referendumului de duminică. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Klaus Johannis- sula înfiptă de Crin Antonescu în coasta lui Victor Ponta?
  • DAN PURIC: SCRISOAREA DESCHISA CATRE PRESEDINTELE CNA
  • ROMATSA a trimis ISU să salveze pe Lacul Izvorul Muntelui o ambarcațiune care eșuase în Franța

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Este periculoasă? De ce această fată DRĂGUŢĂ şi SEXY apare mereu aproape dezbrăcată pe scenă / VIDEO
  • Sunt suspectaţi: Oamenii pe care MOARTEA I-A UITAT. Care este secretul? / VIDEO
  • Pentru distracţie. Balerinele VIRGINE ale CONDUCĂTORULUI SUPREM din Coreea de Nord / VIDEO