Acest cocktail se poate numi fără a grepi „elixirul vieții” sau „tinereții”, deoarece are o remarcabilă putere detoxifianta, ajutând organismul să se regenereze. Coacazul negru și perele au un efect deosebit de important în stimularea imunității naturale, remineralizării organismului, combat guta, bolile renale și cardio-vasculare, previn efectele asteniei fizice și psihice. Considerat fructul longevității, coacazul negru se numară printre fructele care nu trebuie să lipsească din dieta voastră.

Coacăzul este un arbust cultivat mai ales în zonele submontane şi deluroase, fără spini, înalt până la 2 m.  Tulpina este dreaptă şi puternic ramificată.

Inflorescenţa grupează între cinci şi 10 flori verzi-gălbui la exterior şi roşiatice în profunzime. Coacăzul negru înfloreşte în aprilie-mai, iar fructele – nişte boabe negre cu puncte galbene – se culeg în a doua parte a verii.

Pentru alimentaţia curentă sau pentru bucătărie se recoltează fructele, care sunt dispuse în ciorchini.
Cocktailul-elixir de vitalitate are un parfum deosebit datorită perele și bananelor, devenind astfel și mai irezistibil.
O atingere proaspată de mentă și un strop de suc proaspăt de lamaie trezesc aromele dulci-parfumate ale acestui cocktail, astfel încât veți beneficia cu siguranță și de o mini-sedință de aromoterapie la voi acasă.

Ingrediente:
-125 gr coacăze negre
-2 pere
-o banană
-sucul de la o jumatate de lămâie
-frunze de mentă (optional)
-o ceasca de apă plată

Spălați, tăiați și adăugați toate ingredientele în blender, turnați apa plată și mixați.

Este de preferat să serviți imediat pentru a se evita oxidarea băuturii.