Evenimentul Zilei > Actualitate > Vârsta şi starea de sănătate a şefului Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giuleşti, motivele eliberării sale
Vârsta şi starea de sănătate a şefului Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giuleşti, motivele eliberării sale

Vârsta şi starea de sănătate a şefului Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giuleşti, motivele eliberării sale

Şeful Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, are o vârstă înaintată şi o stare precară de sănătate, iar neglijenţa în serviciu a fost făcută din culpă şi nu din intenţie directă. Astfel motivează Judecătoria Sectorului 6 decizia de cercetare în libertate a şefului Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima.

"Instanţa reţine că acesta nu este cunoscut cu antecedente penale, are un domiciliu stabil şi a avut o atitudine cooperantă în faţa organelor judiciare. Totodată, reţine că inculpatul a fost angajatul Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie «Prof. dr. Panait Sârbu» peste 30 de ani, are o vârstă înaintată, 68 de ani, şi o stare precară de sănătate", se arată în motivarea Judecătoriei Sectorului 6, citată de Mediafax.
"Instanţa apreciază că măsura arestării preventive nu se justifică faţă de circumstanţele personale ale inculpatului rezultate din actele medicale depuse la dosar, iar lăsarea inculpatului în stare de libertate nu prezintă pericol pentru ordinea publică", se adaugă în motivarea instanţei.
Vineri seară, magistraţii au decis că Vasile Dima poate fi judecat în stare de libertate. Procurorii Parchetului instanţei supreme au contestat decizia de eliberare a lui Vasile Dima, care se va judeca la Tribunalul Bucureşti, joi, 2 septembrie.
Şeful Serviciului Tehnic al Maternităţii Giuleşti a fost acuzat de neîndeplinire a sarcinilor de serviciu, faptă ce a atras consecinţe deosebit de grave.
Acuzat de neglijenţă în serviciu
Vasile Dima răspundea de partea tehnică în Maternitatea Giuleşti, inclusiv de improvizaţia din salonul de Terapie Intesivă. El trebuia să asigure supravegherea şi verificarea instalaţiilor din Spitalul "Panait Sârbu" şi  instructajul angajaţilor cu privire la respectarea normelor de protecţie contra izbucnirii incendiilor.
Fostul director al maternităţii, Bogdan Marinescu, delegase majoritatea sarcinilor administrative către Dima. Potrivit unor surse judiciare, în timpul audierilor din această săptămână, Marinescu le-a prezentat procurorilor documentele care dovedesc acest lucru.
Din probele administrate până în acest moment de anchetatori reiese că Dima nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu stabilite în fişa postului.
Tot azi, judecătorii au respins recursul asistentei Florentina Cîrstea, de la Maternitatea Giuleşti, în dosarul în care a fost arestată preventiv pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.